DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ez a két perc nem elég arra, hogy az ön kérdéseire részletesen válaszoljak, de mint ön is említette, augusztus 28-án írtunk önnek egy részletes levelet. A probléma valóban nem új, sok más hasonló úthoz képest a 42-es problémája is ismert.
A konkrét kérdésére válaszolva az írásbelihez képest: a díjkötelessé vált főutak forgalomnövelő vagy nem növelő hatására van egy országos forgalmi monitoringrendszer, amely húsz mérőállomás az ország legfontosabb csomópontjaiban. Ezeknek az adatai támasztják alá állításainkat, mely szerint a forgalom nem változott.
Azt, hogy a forgalom eredetileg is jelentős, eddig sem vitattuk, nem emiatt, hanem az ön által is említett román forgalom miatt.
Az ön által is említett vagy kérdezett időtávra vonatkozóan, hogy akkor ez mikor lesz meg, a levélben emlékezetem szerint középtávot írtunk. A középtáv 4-10 évet jelent az infrastruktúra-fejlesztésekben. Praktikusan ez a 2014-2020-as uniós költségvetési időtartamot jelenti. Ez alatt az idő alatt mindenképpen megcsináljuk, pontosabban megkezdjük a készítését.
Szóban is meg szeretném erősíteni, hogy a 42-es útnál figyelembe kell venni az ön által, gondolom, jól ismert, keleti elkerülő út problémáját. Mert ha a két forgalmi feladatot egy műszaki fejlesztéssel meg tudjuk oldani, nevezetesen azt, hogy a Püspökladány-Berettyóújfalu közötti szakasz egyben az elkerülőt is jelentse, akkor, gondolom, ezt ön is támogatja; ha nem, akkor kérem, hogy támogassa.
Egyébként a feladat, az ön által kérdezett útszakasz fontos. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) És ahogy írtam is, meg fogjuk valósítani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir