HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A nyugat.hu internetes hírportál 2014 áprilisában nyilvánosságra került hangfelvétele szerint Witzmann Mihály képviselőjelölt és Balázs Árpád, Siófok polgármestere arról beszélgetnek, hogy a siófoki kórházberuházás majd’ két éve azért áll, mert a Fidesz regionális vezetőjéhez, Bánki Erikhez kötődő kivitelező cég abban érdekelt, hogy álljon a munka, ugyanis így munka nélkül kapják a pénzt. Beszélnek egy közbeszerzésről is, ahol szintén az általuk „az Erik cégének” titulált vállalkozás nyert, holott kétszer olyan drága ajánlatot tett, mint a versenytársa. A hangfelvételeken Witzmann Mihály részéről továbbá elhangzott az is, hogy sor kerül majd a Miniszterelnökséggel történő egyeztetésre.
Az ügy kapcsán kérdéseket idéztem önhöz arról, hogy történt-e vizsgálat ennek a kivizsgálására, sor került-e ilyen megbeszélésre a Miniszterelnökségen, és ha igen, kivel és miről. Balázs Árpád az ügy mögött kőkemény érdekeket is sejteni vél. Milyen érdekekre utal, amely érdekek erősebbek lehetnek annál az állami akaratnál, hogy jól működő egészségügyi ellátása legyen a magyar embereknek? Hány millió forint kötbért fizettek ki a beruházás során? Van-e összefüggés azon események között, hogy az Európai Unió vizsgálja a Magyarországra érkező fejlesztési források pályázati és kifizetési rendszerét, illetve azon gyanús esetek között, amelyek Fidesz-politikusok érintettségét vetik fel a fejlesztési pénzek elosztása és kifizetése kapcsán?
Miniszter Úr! Ön válaszában arról tájékoztatott, hogy kérdésemet továbbította Polt Péter legfőbb ügyésznek, ami természetesen helyes, hiszen az eset erősen bűncselekménygyanús valóban. De miniszter úr, ugye nem akarja komolyan azt mondani ezzel, hogy az ön válasza ennyiben kimerül, hogy nem folyt vizsgálat egy ilyen ügy kapcsán az ön által érintett tárcában, hogy ez hogyan fordulhatott elő (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy volt-e megbeszélés a minisztériumban? (Az elnök ismét csenget.) Egyáltalán, miniszter úr, meddig tűri ön ezt a mutyit Siófokon? (Taps az MSZP soraiban.)
(12.30)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir