IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Az ökológiai gazdálkodásról, mint olyanról e Ház falai között kevés szó esett még, és kevesen méltatták ezt. Néhány mondatban engedjék ezt meg, mielőtt a kérdéseimet felteszem. Egy olyan gazdálkodásról van szó, amely lényegesen olcsóbban, hosszú távon olcsóbban egészségesebb és értékesebb terméket állít elő, hiszen vegyszerek használata nélkül, tehát műtrágya és permetszerek használata nélkül állítja elő ugyanazt a terméket, és sokkal magasabb áron értékesíthető.
(12.50)
Ez egyre elterjedtebb, világszinten is már egyre több tanulmány bizonyítja azt, hogy ez a jövő útja. A magyar kormány is szemlátomást elkötelezett emellett, hiszen februárban elfogadásra került a „nemzeti akcióterv az ökológiai gazdálkodás fejlesztéséért” elnevezésű kormányzati terv. Azonban ez egy írás maradt, és a szavak szintjén maradt ez ezt követően, hiszen nem váltotta ezeket senki tettekre, sőt az ellenkezője történik szemlátomást, hiszen éppen ezekben a napokban, az elmúlt öt napban történik a kishantosi gazdaság megmérgezése - fogalmazzunk így erősen, hiszen erről van szó -, a 452 hektárból mára 290 hektárt lepermeteztek, illetve műtrágyáztak. Ezzel egy olyan öt év alatt megszerezhető Bio Suisse minősítést vesztett el ez a terület, amihez újabb öt év kell a permetezés beszüntetésétől kezdve, hogy elnyerje ezt a magas szintű minősítést.
Az a kérdésem, hogy mit tesznek ennek a felelőtlen gazdálkodásnak a haladéktalan leállítása érdekében, és hogy mikor kerül sor a szerződések felbontására az úgynevezett új bérlőkkel, hiszen ők biogazdálkodást vállaltak erre a területre.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir