NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Rendkívüli örömmel tölt el, hogy immár egy országgyűlési határozatban is hitet tehetünk a lengyel-magyar barátság mellett. Azonban ez a javaslat kissé tovább is megy, többek közt méltatja idősebb Antall József egész életútját, amikor így fogalmaznak: „Magyarország Országgyűlése fejet hajt a két hős megtörhetetlen szelleme, bátorsága és önfeláldozása előtt.”
Tisztelt Országgyűlés! Halottról igazat vagy semmit - szól a helyesen fordított latin mondás. Így, ha már idősebb Antall József egész életútját, szellemét megtörhetetlennek minősíti e javaslat, pontosítanom kell a hitelesség érdekében, árnyalva némileg a képet. Nem mindegy ugyanis, hogy a felnövekvő generációknak milyen teljes életutakat állítunk példának. Idősebb Antall József életpályájához ugyanis hozzátartozik, hogy megalkuvó volt Rákosi Mátyás diktatúrája idején, hiszen a kommunista hatalomátvétel után, akárcsak megmaradt kisgazda párttársai, együttműködött az egypárti rendszerrel, 1953-ig országgyűlési képviselő maradt.
Életrajzából kiderül, hogy lojalitást színlelő ügyes lavírozásának köszönhetően 1956 után visszakapta miniszteri nyugdíját, nem vették el belvárosi luxuslakásukat, amelyben a forradalom napjaiban és azt követően is a Szovjetunióba hurcolt, majd onnan hazaengedett Kovács Béla, az FKGP elnöke is lakott a bizalom jegyében. (Az MSZP frakciója és a függetlenek kivonulnak az ülésteremből. - Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Szégyelld magad!) Nem telepítették ki, mint más tekintélyes politikusokat, mérsékelték zaklatását, megfigyelését, és még hosszasan sorolhatnánk azt, amit a tőlünk jobbra álló Szocialista Párt elődei tettek.
Idősebb Antall Józsefet megpróbálták besúgónak is beszervezni, de ez nem sikerült, ellenállt, ez tehát a becsületére szóljon. Nemcsak lengyeleket mentett, hanem franciákat, angolokat, olaszokat, belgákat, hollandokat, szerbeket, oroszokat, erdélyi magyarokat, csángókat is, akik mind hálásak lehetnek idősebb Antall Józsefnek. Az ő életútjáról és annak hátteréről bővebben lehet olvasni a kuruc.info hírportálon (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban. - Ismételt közbeszólások: Szégyelld magad!), itt, az Országgyűlésben sajnos nem, mivel a parlamenti internetcenzúra keretében letiltották a legolvasottabb jobboldali hírportál elérését. (Az elnök csenget.)
Antall Józsefet az Isten nyugosztalja, és éljen a lengyel-magyar barátság! (Közbeszólások a kormánypárti padsorokban: Szégyelld magad! Szégyen! - Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir