BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A 2010-es kormányalakításkor Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy az államadósság a legfőbb ellenség, és ellene küzdelmet hirdetett meg. Mivel most nem volt kormányprogramvita, nem tudjuk, hogy a jövőben akarnak-e ez ellen küzdeni, ezért néhány más megfogalmazásra kell hagyatkoznunk.
Március 15-én mondta a miniszterelnök úr, hogy: „Megmutattuk, hogyan lehet felfeszíteni az adósságcsapda ajtaját.” - nagyon talányos mondat. Május 10-én egy kicsit konkrétabban fogalmazott: „A megtett út sem volt könnyű, sem kényelmes, súlyos nehézségeken, túlerőben lévő ellenfeleken küzdöttük át magunkat, és itt első az államadósság, amin átküzdöttük magunkat.”
Nézzük a tényeket! 2010 áprilisában 19 323 milliárd forint volt az államadósság, 2014 áprilisában 5264 milliárd forinttal, 27,3 százalékkal több. A bűvszám, a GDP-hez mért adat 84,5 százalék. Lehet, hogy ingadozik, de önök a Széll Kálmán-tervben 67 százalékot vállaltak 2014-re. Vetítsük egy családra, ahogyan a rezsicsökkentést is: 1 millió 284 ezer forinttal növekedett az egy családra jutó államadósság. Mondhatjuk azt, hogy úgy érezzük, ezt nem kell visszafizetni, de emiatt kell 1200-1300 milliárd forint kamatot évente fizetni. Hozzuk közel ezt a számot: három 4-es metró tokkal-vonóval és másfél millió hektár szántóföld ára.
Tehát az a kérdésem, hogy ezek szerint önök úgy tekintik, hogy megoldották az államadósság kérdését, felnyitották a csapdát, kinéztek, mélyebbre zuhantak, és azt mondták, itt van, elég volt, ez az, vagy pedig van tervük, mert akkor jó lenne, ha a magyar társadalom számára ezt elárulnák.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir