DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Azt gondolom, hogy legelőször fogalmi zavarokat kellene szétoszlatnunk. A fogalmi zavar abból ered, hogy közmunkásokról beszél, de közfoglalkoztatottakra vonatkozó kérdéseket tesz fel. A közmunka az egy szankció. Egy szankció, amellyel az állam nevében sújtanak valakit, mert deviáns magatartást tanúsított, vagy nem fizette be azt a pénzbírságot, amit rá kitűztek.
A közfoglalkoztatás pedig egy lehetőség azoknak az embereknek, akiket nem vesz fel a piac munkásnak, a kormány foglalkoztatja az önkormányzatok segítségével, az állami vállalatok segítségével. Közfoglalkoztatásra 183 milliárd forintot fordítunk annak érdekében, hogy ezek az emberek megfelelő bért kapjanak. Úgy gondolom, hogy ön a közfoglalkoztatottakra kíváncsi, és ott tette fel ezt a kérdést. Hozzá kell tegyem, hogy nem jutott még el hozzánk olyan információ, amely azt bizonyítaná, hogy feketemunkást foglalkoztatunk.
Ellenőrzést végzünk-e? Igen. Csak Somogy megyében 409 ellenőrzést végeztünk, az országban több mint tízezret. Tehát folyamatos ellenőrzés történik, amelyre külön csoport megy, és ellenőrzi mind a könyveket, mind azt, hogy megfelelően a bért megkapták-e, azt, hogy megfelelő munkavédelmi oktatásban részesültek-e azok a személyek, akiket foglalkoztatnak.
Sőt, mi több, azt is ellenőrizzük, hogy abban a munkakörben foglalkoztatják-e őket, amelyre a Belügyminisztériumban a pénzt kérték.
Tehát feketefoglalkoztatásról nem tudtunk. 38 szabálytalanságot észleltünk Somogy megyében 409 ellenőrzés során, amelyet igyekeztünk megszüntetni.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir