IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A másfél éve húzódó botrányos pénztárgéptörténet újabb állomásán vagyunk túl, a folyamatos kormányzati ballépések újabb keserű gyümölcsöt hoztak: 25 ezer vállalkozó esett el az állami támogatásoktól önhibáján kívül, jóhiszeműen eljárva, a NAV által kezelt beszerzési rendszerben ugyanis sokan nem kapták meg a pénztárgépeiket időre. Az LMP többször, legutóbb februárban tett javaslatot a határidő meghosszabbítására, ez 2014. június 30-áig adott volna határidőt az átállásra és a támogatás igénybevételére. A kis- és középvállalkozók számára, főként, ha több pénztárgépről is van szó, húsbavágóak ezek az 50 ezer forintos összegek, a kormánynak pedig csak egy cinikus kommentárra futotta: megvolt a lehetőség arra, hogy a kedvezményhez hozzájussanak a vállalkozások. Ez sajnos nem igaz, számos vállalkozó önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe, a szállító nem tudta vállalni határidőre a teljesítést.
(Móring József Attila elfoglalja a jegyzői
széket.)
Javasoljuk, hogy a kormány vonja vissza a határidőhöz kötött támogatásról szóló rendeletet, erre kéri a kormányt az Országos Kereskedelmi Szövetség, illetve a társult ügyfelek által létrehozott Érvek Egyesület is. S mielőtt bármilyen új határidőt kitűznének, végezzék el azt a szakmai munkát, amit eddig megspóroltak: egyeztetés a forgalmazókkal, szervizekkel, az érintettek képviselőivel, illetve hatástanulmány elkészítése.
Kérdezem tehát a miniszter urat, mit tesz a kormány azért, hogy szavahihetőségét megtartsa, és az a 25 ezer vállalkozó, aki önhibáján kívül esne el a támogatástól, megkapja azt. Köszönöm előre. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir