VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Én nagyon sajnálom, hogy ön a feketegazdaság és az újabb trükköket keresők oldalára állt ebben az ügyben. Ennél a kormánynál aztán többször tényleg nem tudott senki sem határidőt módosítani. 2013 májusa volt az első határidő, ezt kitoltuk 2013 decemberére, majd még két hónappal, 2014. február végéig. Most ön azt kéri, hogy megint toljuk ki ezt a határidőt. De bocsánat, 120 forgalmazó gépét lehet ma megvásárolni a piacon, 2013 őszén már lehetett a polcról, ha bementem egy boltba, megvásárolni egy online pénztárgépet. A kormány adott egy kedvezményt egy bizonyos határidőig, aki ezt a határidőt nem tudta betartani, sajnos ettől a kedvezménytől elesett. Most ön azt mondja, hogy akkor megint toljuk ki a határidőt, még adjunk kedvezményt, mond egy légből kapott 25 ezres számot. Honnan vette ezt a számot? Még a NAV-nak sincs összesítése. Hasraütésszerűen mond be itt a parlamentben számokat?
Tisztelt képviselő úr, én azt kérem, hogy mielőtt egy kérdést föltesz, tájékozódjon, némi tájékozatlanságot láttam a kérdése mögött. Ez egy olyan program volt, amelyik rendkívül sikeressé vált, több mint 110 ezer gép van most már bekötve a rendszerbe, ezek több mint 200 millió adatot tudnak a NAV szervereire szolgáltatni, ezeket a NAV folyamatosan követi. Azok a vállalkozók, akik még ezt a gépbeállást, gépátállítást nem tudták megtenni, azoknál azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy sajnos ők nem is kívánják ezt megtenni.
Teljesen igaza van abban - egy pontot azért hadd emeljek ki -, volt három olyan forgalmazó, aki eleve hibás gépet nyújtott be.
(16.30)
Erre a hibás gépre való tekintettel tudtuk a határidőt meghosszabbítani, de semmi értelmét nem látom annak, hogy újabb határidő kitolásába menjünk bele. Át kell állni erre a rendszerre. A forgalmi adatok azt bizonyítják, hogy igenis sokkal pontosabban lehet az adóbevételt beszedni ezekkel a gépekkel, mint a korábbi, trükközésre alkalmas eszközökkel.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir