BALOG ZOLTÁN,

Full text search

BALOG ZOLTÁN,
BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Én is megtettem volna azt a gesztust, hogy a kérdését elmondom, az utolsó két mondatot, ha nem jutott volna rá idő, de itt már megelőztek ebben az ügyben. Hadd mondjam azt, hogy az a kérdés, amit ön felvetett, arról én valóban nagyon szívesen folytatok vitát ebben a hangnemben, nem abban, ahogy a bizottsági ülésen egyik képviselőtársa ezt megtette, mert ez egy lényeges gond.
Figyeltem a mondatait, körülbelül a felszólalásának a kétharmadát akár én is elmondhattam volna, mert valóban így van, ma Magyarországon gyermekéhezés-, családszegénységügyben súlyos állapotok vannak. Bízom benne, hogy abban egyetértünk, hogy ez nem olyan kérdés, ami két évnek, három évnek, négynek vagy öt évnek a terméke, hanem bizony itt olyan súlyos örökségeink vannak mindannyiunknak, amin nehéz változtatni.
Azért hadd mondjam azt, amikor arról beszél, hogy az állami szolgáltatások minősége csökken, én az ellenkezőjét tapasztalom, és a számok is ezt mutatják. Hiszen arról van szó, hogy nemcsak hogy több pénzt fordítunk erre az ügyre - még akkor is, ha néhányan cinikus megjegyzéseket tesznek az önök soraiban erre -, mint amennyit 2009-ben vagy 2010-ben fordítottunk, minden évben növekedik az erre rendelkezésre álló források mennyisége. Egyáltalán hogy iskolai gyermekétkeztetés van, az ebben a régióban nem magától értetődő. Magyarországon nemcsak hogy gyermekétkeztetés van, hanem olyan gyermekétkeztetés van, amely a hetedik osztályról a nyolcadik osztályra is kiterjesztette a mi kormányunk alatt az étkezést. Tehát azt tudjuk mondani, hogy ha iskolaidőben - a nyári időszak valóban nehezebb ügy - valaki tisztességesen iskolába járatja a gyermekét, akkor háromszori étkezést kell kapnia. És ha az önkormányzat, most már az állami fenntartásban az intézményfenntartó központok és az intézmények jól együttműködnek, akkor meg is kapja ezt az ellátást. Ennek az ellátásnak a minősége úgy növekedett, hogy egyébként helyi termékekkel - a konzervektől és az egyébként nem túl egészséges (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) élelmiszerektől elmozdulva - próbálunk olyan élelmiszerből főtt ételt tenni az asztalukra, ami az egészségesebb táplálkozást segíti.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir