DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ez a javaslat nem kizárólag a kormányprogramról szól, azt hiszem, legalábbis a jelentősége messze túlmutat azon, hogy most van kormányprogram, vagy nincs kormányprogram.
Önmagában, úgy gondolom, hatalmas szégyen, ha nem természetes akár egy politikai pártnak, amely ráadásul a választásokon győztesként kerül ki és kétharmados többséget is tud maga mögött az Országgyűlésben, hogy kormányprogramot nyilvánvalóan állítani kell és be kell nyújtani az Országgyűlés elé. Az, hogy az ellenzéki képviselők többször szóvá teszik, higgyék el, nem a mi hóbortunk, hanem egész egyszerűen arról van szó, hogy megtisztelik-e annyival a választókat, hogy világos és egyértelmű, írásban hozzáférhető kormányprogramot, terveket, jövőképet mutatnak be számukra.
De várható volt, hogy kormányprogram sem lesz, bár négy évvel ezelőtt még egy közhelyeket tartalmazó dokumentumot azért sikerült összehozniuk, ahol körülbelül olyan szintű megállapítások voltak, mint hogy a leves melegen jó. De már ebben a választási kampányban sem alkottak választási programot, egy cinikus kijelentést tett mindössze a miniszterelnök, a vitákon rendszerint nem vettek részt, és ezzel szintén nem az ellenzéki képviselőket, képviselőjelölteket hagyták cserben, hanem a saját választóikat, hiszen a választópolgárok számára fontos az, hogy világosan választhassanak a pártok programjai közül és felelős döntést tudjanak hozni egy választás alkalmával, megtudják azt a programok alapján, hogy melyik párt az, amelynek a kínálatával, a jövőképével azonosulni tudnak.
Ezt nemhogy a választási programban nem tették meg, de most kormányra kerülve kormányprogramot sem tártak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) az Országgyűlés elé. Úgy gondolom, szégyenteljes Magyarország számára, hogy erről egyáltalán beszélni kell.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik és az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir