NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. Kicsit úgy állunk ezzel a kérdéssel, mint az ügynöklisták kérdésével, látszólag mindenki támogatja, de soha nem történik semmi ebben a kérdésben, hiszen valahogy mégis a végén mindenki elgáncsolja. Én azt gondolom, hogy az LMP-vel nem fogunk összeveszni azon, hogy ezt ki találta ki hamarabb. Annak ellenére sem vádolom viszont plágiummal az LMP-t, hogy saját bevallásuk szerint egy héttel később nyújtották be ezt a javaslatot, hiszen a Simon-ügy egyfajta közfelkiáltásként váltotta ki mindenkiből azt az akaratot, azt a társadalmi hangot, hogy igen, itt a vagyonosodási vizsgálatokat tömegesen és automatikusan, mintegy alanyi jogon az országgyűlési képviselőknek ezt be kell vezetni.
Azonban érthetetlen az a fideszes mellébeszélés, amit most Vigh Lászlótól hallottunk, hogy jó ez a javaslat, csak egyértelművé kellene tenni annak körét, akikre ez vonatkozik. Ez olyannyira egyértelmű a mi javaslatunkból, hogy ha csak a címét elolvasta volna, akkor egyértelművé vált volna az ön számára. Hiszen mit mond a javaslat? „Az országgyűlési képviselők, a kormány tagjai és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatáról.” Ezt egy kicsit hosszabban az 1. § is kifejti, de lényegében ez a kör, tehát akkor most tisztába tettem, úgyhogy bizonyára holnap ezt támogatni fogja. Ha esetleg ön nem értene egyet ezzel a körrel, erről szól a módosító javaslat - érdemes a házszabályt tanulmányozni -, és akkor be lehet nyújtani egy módosító javaslatot, hogy nem, az országgyűlési képviselőket ne érintse, de ellenben lehet bővíteni, lehet licitálni itt különböző állami szervek vezetőitől kezdve sok mindenkivel a kört.
Én azt gondolom, ha először is kimondjuk azt, hogy eltelt itt több mint százszor két hét, és nem tettek rendet, hiába ígérte ezt Orbán Viktor nagyotmondóan, akkor kezdjük el a rendteremtést, a fejétől bűzlik a hal, akkor szerez hitelt a Magyar Országgyűlés, és akkor tudja hitelesen ezt a következő ciklust végigcsinálni, hogyha a rendteremtést magunkkal kezdjük.
Tehát én azt gondolom, hogy itt az Országgyűlésben kellene először, és az elmúlt 24 év politikusbűnözőit kellene első körben elszámoltatni.
Ezen a javaslaton lehet még csiszolni, azonban a javaslat itt van, az a kérdés, hogy tárgysorozatba, egyfajta leltárba veszik-e ezt a javaslatot a holnapi nap folyamán. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir