DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter Úr! A Magyar Szocialista Pártnak az az álláspontja, hogy rendkívül fontosnak tartjuk mi is a Kínával való gazdasági kapcsolatokat, és nyilvánvaló, hogy reményünket fejezzük ki arra, hogy a jövőben ezek tovább tudnak fejlődni, és minél jobb eredménnyel fognak járni, hiszen ez az ország, az összes magyar ember érdeke.
De összességében az a retorika, amit folyamatosan követ, és amit folyamatosan követ a kormány a keleti nyitás hazudott eredményességéről, azt semmilyen érdemi számok, statisztika és munkahelyteremtés nem támasztja alá. Teljesen téves ez az út.
És pont, amit mondott a miniszter úr, hogy a bezárkózás kifejezetten rossz megoldás és rossz politika, hát, ezzel kellene szembenézzenek, hiszen pont a magyar kormány az, amely teljesen bezárja Magyarországot, elszigeteli Magyarországot Európa közepén mindenfajta lehetőségtől, a saját érdekét hazudja folyamatosan nemzeti érdeknek, így kiszolgáltatva a magyar embereket, kiszolgáltatva a magyar külpolitika jövőjét.
Azt gondolom, hogy fontos kellene legyen az a szövetségi rendszer, amiben vagyunk, ehhez képest azt látjuk, hogy itt az uniós jelképek és sokszor a magyar nemzetiszín lobogó sem lehet jelen sem az ülésteremben, sem pedig újabban egyébként a Képviselői Irodaházon sem. Azt gondolom, hogy ez Európában gyalázat.
Tehát amíg a bezárkózás politikáját követi a kormány, addig teljesen fölösleges mindenféle gyermeteg külpolitikai magyarázkodás, és teljesen fölösleges mindenféle kilincselés nemzetközi szervezetekkel.
Azt gondolom, miniszter úr - és ezt minden képviselőnek mondom -, hogy reggel kellett volna itt legyenek 8 órakor, hogy szembenézzenek az ellenzék véleményével (Taps az MSZP soraiban.) a gyalázatos útdíjjal kapcsolatban, és szembe kell nézzenek a tüntetőkkel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), akik erre hívják fel folyamatosan a figyelmet. Gyalázat, amit csinálnak! (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir