GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! 2010-ben szólt a harsona, emlékeznek: „Csak a Fidesz!”, Csak a Fidesz!”, aztán mellé egy kis ígéret is, olyanok, mint egymillió új munkahely a gazdaságban, tudja, a gazdaságban, nem a közfoglalkoztatás színpadán, meg olyanok is, hogy az ápolási díj majd egyenlő lesz a minimálbérrel, nem lesz gond a szolgálati idővel, á, dehogyis, az egészségügyi biztosítással sem.
Aztán jött az ébredés 2011-ben, elég hamar. Az ébredés arról szólt, hogy az ápolásidíjasoknak azzal kellett szembenézniük, hogy nincs minimálbér, ez az első nagy tragédia, majd a folytatás is, hogy a szolgálati idő meg az egészségbiztosítási járulék megkérdőjeleződik - tudja, a méltányossági ápolási díjnál, amikor az önkormányzatokra hárították át a terheket, önök meg kivonultak, az állami szerepvállalást megszüntették -, csak bizonyos jövedelmi szint felett érhetik el ezek az emberek az egészségbiztosítási juttatásokat, illetve a szolgálatiidő-beszámításokat, pedig ők kvázi állami feladatokat vállalnak át, a zsúfolt intézményeket mentesítik a teher alól. És, tudja, az ápolási díjnak a mértéke 2011-ben sem tért el attól, mint ami 2015-ben, meg ami várható 2016-ban. Ez a cudar, hogy míg egyrészt 23 600 vagy éppen 29 500 forintos mértékkel számoltak ’11-ben, most is ezzel számolnak a 18. életévüket betöltött tartós betegek vagy/és a 18 év alatti, fogyatékossággal bírók ápolása esetén.
(15.40)
A házi segítségnyújtásról már ne is beszéljünk. Megpróbálnak olyan rendszert összeállítani, amelyben a támogatás utolérhetősége lehetetlen. Önök ígértek, mondhatom nyugodt lelkülettel, hogy hazudoztak összevissza, és közben nem adtak, hanem elvettek az emberektől. Mikor akarják ezt megváltoztatni? Mikor akarják a valódi ígéreteiket teljesíteni? Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir