DR. TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ

Full text search

DR. TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ
DR. TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ igazságügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az elhangzott kérdés valóban nagyon fontos. Tehát azt gondolom, valóban a játékszenvedély egy betegség tud lenni, és ahogy elmondta, 200 ezer ember - vagy nem tudom, mennyit mondott pontosan - veszélyeztetve van. Nem tudom igazából ezt a számot se megerősíteni, se cáfolni, hisz gyakorlatilag erre nézve kutatások is folynak. Nyilvánvalóan vannak egyetemi kutatóintézetek, akik ezzel foglalkoznak, és kell is ezzel foglalkozni, ezért azt gondolom, hogy a kormány ennek megfelelően lépett is, és az elfogadott törvényben nagyon komoly játékosvédő szabályokat helyezett el, valamint kormányrendelet-szintű felhatalmazást kapott, hogy a kormány játékosvédő szabályokat fogadjon el. Ebben nyilvánvalóan benne foglaltatik az, hogy az illető magát kitilthassa, benne foglaltatik az is, hogy a törvényes képviselő… - tételezzük fel, hogy valakinek felhatalmazást ad, a szüleinek vagy éppenséggel a gondnoknak, tehát nyilvánvalóan a környezetének, hogy ő tilthassa ki, ami visszavonhatatlan kitiltást jelent.
Tehát gondolkodik a kormány azon, hogy hogyan lehetne valóban a játékszenvedélyben küzdőknek segíteni, és azt gondolom, ez egy nagyon fontos téma. Nyilvánvalóan a félkarú rablók kitiltása is ezt szolgálta, hisz ténylegesen, azt láthattuk, hogy a szegénység tünete volt az, hogy nagyon sokan bementek a kocsmába, és eljátszották azt a pénzt, ami gyakorlatilag arra szolgált, hogy éppenséggel a családjukat tartsák el. Tehát kellett lépni, és a félkarú rablók betiltása nagyon fontos, és azt gondolom, pontosan közegészségügyi szempontból nagyon helyes lépés volt.
Az más kérdés, hogy az Európai Bíróság előtt meg kell védenünk ezt a pozíciót, hisz nyilván a szolgáltatások szabad áramlása egy nagyon szép eszmerendszer természetesen, de figyelembe kell vennünk azonban, hogy milyen társadalmi hatása van, milyen káros hatásai vannak a játékfüggőségnek. Úgy gondoljuk, hogy ezeket meg tudjuk csinálni, a kormány ezzel foglalkozik, a jelenleg elfogadott törvényben pont egy felhatalmazást kapott a kormány, hogy kormányrendeletben szabályozza (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a játékszenvedélyben függő személyekkel kapcsolatos kérdéseket.
Úgy gondolom, hogy ez a dolog prioritás és a kormány ezzel foglalkozik. Köszönöm a feltett kérdését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir