DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogyan említették már itt előttem is, a törvényjavaslat javarészt új uniós szabályozást emel át a hazai jogrendbe. Tekintettel arra, hogy a korábbi jogalapot jelentő uniós szabályozás jelentős mértékben átalakult ezzel az új rendelettel, az európai tanácsi rendelettel, a magyar törvénynek pedig sem a szerkezete, sem pedig az abban szereplő hivatkozások megváltozása már nem tette lehetővé a megfelelő jogalkalmazást, így a szükséges változtatások köre és mennyisége indokolta ennek az új törvénynek az előterjesztését, amely gyakorlatilag egészében felváltja majd a jelenlegit.
Az általános vita kapcsán is elmondtuk, hogy egyébként azt gondoljuk, hogy mivel uniós szabályozásról van szó, ezért ezt meg is kell tennie a magyar jogalkotásnak is, azonban van egy szerintünk nagyon lényeges vagy fontos módosító, amelyet szeretnék pontosan felolvasni. Ez pedig úgy szól: „A miniszter irányítása alatt álló, gazdasági elemzésekkel foglalkozó intézet a jogszabályban foglalt feladatai teljesítése érdekében, valamint az ahhoz kapcsolódó kutatási feladatok ellátása érdekében jogosult személyes adatokat kezelni, továbbá egyéni azonosításra alkalmas adatokat kérni a hivatalos statisztikai szolgálathoz tartozó másik szervtől, valamint köztestülettől és a hivatalos statisztikai szolgálathoz nem tartozó központi államigazgatási szervtől.”
Meglátásunk és megítélésünk szerint ez a rendelkezés, ez a módosító pont kifejezetten alaptörvényellenes, mert nincs meghatározva konkrét adatkezelési cél és az adatkezelés időtartama sem, és azt gondoljuk, hogy ez egy olyan mértékű, mondjuk úgy, beavatkozás ebbe a rendszerbe, amelyet nem tartunk elfogadhatónak, és ezt szeretnénk kifejezni a holnapi szavazás során tartózkodó szavazatunkkal. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir