DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2015. június 18-i ülésén megtárgyalta a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, valamint az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/4852. számú törvényjavaslatot.
A bizottsági ülés során a képviselők megtárgyalták a Gazdasági bizottság 12 pontból álló, a háttéranyagban szereplő módosító javaslatait, amelyeket a kormány támogatott. A módosító szándékot, illetve a háttéranyag további pontjait a bizottság 23 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 7 tartózkodás mellett támogatta.
A törvénymódosító javaslat célja a meghatározott típusú vállalkozások éves pénzügyi kimutatásaival és a kapcsolódó beszámolókkal összefüggő 2013/34/EU irányelv átültetése a magyar jogrendbe.
(17.00)
A polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről, szétválásáról szóló 2013. évi CLXXIII. törvény hatálybalépésével az átalakulás fogalma kizárólag a társaságiforma-váltásra terjed ki, az egyesülésre és a szétválásra nem. A törvényjavaslat célja, hogy ez utóbbi törvényekkel összhangban a módosítás ne kizárólag a társaságiforma-váltást, hanem az egyesülést és a szétválást is érintse.
Erre tekintettel a bizottság összegző módosító javaslatot és összegző jelentést készített, amelyet 23 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 7 tartózkodás mellett a Törvényalkotási bizottság elfogadott.
Kérem, támogassák a T/4852. számú törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir