GŐGÖS ZOLTÁN,

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN,
GŐGÖS ZOLTÁN, a Törvényalkotási bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kisebbségi vélemény nyilván azért van, mert tartózkodtunk ennek az összegző módosító javaslatnak a szavazásánál, ahogy tartózkodni fogunk a törvényjavaslatnál is. Alapvetően nem azzal van gondunk, ami benne van, hanem azzal, ami nincs. Ennek úgy adtunk hangot, hogy benyújtottunk néhány figyelemfelhívó módosító javaslatot, amivel azt akartuk bizonyítani, ha már egyszer a kormány úgy döntött - és itt a beterjesztéssel sem volt probléma -, hogy elsősorban európai uniós jogharmonizációs okokból módosítja ezt a törvényt, akkor célszerű lett volna egy átfogóbb módosítást végrehajtani ezen a törvényen.
(20.30)
Ennek az az oka, hogy azért most már jó néhány éve van hatályban a magát ezt a keretrendszert szabályozó jogszabály, és jöttek elő olyan szakmai felvetések, amit célszerű lett volna, ha most ennek a módosításnak a kapcsán kezelni lehet. Ugye, az teljesen nyilvánvaló, hogy az általunk benyújtott módosító javaslatok túlterjeszkedtek bizonyos kereteken, hiszen azok a részei a korábbi törvényben nem voltak megnyitva, amire módosítási igénye jelent meg a szakmának. De mi úgy ítéltük meg, hogy pontosan azért, hogy lássa a közvélemény, illetve a parlament, hogy ennél tovább kellett volna menni, mint az, hogy ezeket a gyors technikai korrekciókat megcsináljuk, ezért is nyújtottuk be ezeket a javaslatokat.
Arra szeretném én felhívni a figyelmet, hogy ezt ősszel véleményem szerint mindenképpen meg kell csinálni, ez a szakmai szervezetek egyértelmű álláspontja. Én jeleztem is a Törvényalkotási bizottság ülésén az ilyen típusú előterjesztést. Amennyiben nem, akkor nyilván ezt a módosító csomagot megpróbáljuk mi a saját rendszerünkön keresztül benyújtani. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez is egy olyan ügy, amiben konszenzus közeli állapot lehet, de figyelemmel arra, hogy azok a módosító javaslatok, amiket fontosnak éreztünk volna, főleg a hegyközségi rendszer működése miatt, nem kerültek elfogadásra, ezért döntöttünk úgy, hogy tartózkodunk a szavazásnál. Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir