KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Sajnálom, hogy a szocialisták nem értették meg, hogy mi a valóság Európában, nem értették meg, hogy mi a valóság Magyarországon. (Korózs Lajos: Pont most értjük!)
Olyan kifejezéseket használt Harangozó képviselő úr, hogy 60 ezer menekültet ráeresztettünk Európára, meg börtönben fognak rohadni (Felzúdulás az MSZP padsoraiban. - Dr. Harangozó Tamás: Nem ezt mondtam! - Gőgös Zoltán: Ne forgasd ki a szavait! Az embercsempészek! - Nagy zaj. - Az elnök csenget.), amely kifejezések nem a magyar parlamentbe illők, és ezeket a kifejezéseket visszautasítom, tisztelt képviselő úr.
De nézzük a tényeket! Nézzük a tényeket, hogy milyen helyzettel állunk szemben ma Európában és Magyarországon! Ma világosan látszik, hogy a népvándorlás az Európai Unió legsúlyosabb problémája; és az is világosan látszik, tisztelt képviselőtársaim, hogy az Európai Unió a jelenlegi szabályokkal nem tud megbirkózni ezekkel a kérdésekkel. Ezt bizonyítja, hogy Németország, Franciaország, Ausztria, Olaszország radikális eszközökhöz folyamodott. És ebben a helyzetben Magyarországnak is reagálni kell, hiszen az is bebizonyosodott, hogy a jelenlegi szabályok, amelyeket az Unió miatt voltunk kénytelenek átvenni, nem alkalmasak arra, hogy a menekülthelyzetet, a népvándorlást tudjuk kezelni.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt mondta, hogy 60 ezer embert eresztettünk rá Nyugat-Európába, mert nem alkalmaztuk azokat a szabályokat, amelyeket egyébként alkalmazhattunk volna. Tisztelt Képviselő Úr! Az a helyzet, hogy a jelenlegi szabályok szerint, amelyek uniós szabályok alapján átvett magyar szabályok, ezeket az embereket őrizetbe nem lehet venni. Nem lehet őrizetbe venni, szabadon kell őket hagyni, és azért nem tudunk intézkedni velük szemben, azért nem tudjuk kiutasítani őket Magyarországról, mert eltűnnek, elhagyják a befogadó állomásukat, és továbbállnak. De ilyenek a szabályok. Ezeket az uniós szabályokat kellett 2012-ben átvenni, és ezért nem tudnak a magyar hatóságok fellépni. (Korózs Lajos: Ne kenjetek mindent az EU-ra! - Bangóné Borbély Ildikó: A saját tehetetlenségeteket ne másra vetítsétek!) Ezért mondjuk azt, hogy új szabályokra van szükség.
Sajnálom egyébként, sajnálom, tisztelt képviselő úr, hogy a Szocialista Párt, a baloldal a bevándorlók, az illegális bevándorlók oldalán áll. (Korózs Lajos: Te beszélsz erről?! Istenem! - Gőgös Zoltán: Miről beszélsz?) Ha visszanézünk a történelemben, 2004. december 5-én a határon túli magyarokkal szemben kampányolt a baloldal. (Közbeszólások, zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.), a határon túli magyarok ellen foglalt állást, riogattak, 23 millió románnal riogattak. (Zaj az MSZP padsoraiban. - Korózs Lajos közbeszól.) 540 milliárdos kiadást emlegettek (Dr. Rétvári Bence: Így van.), és megakadályozták a határon túli magyarok állampolgárságát, tisztelt képviselő úr.
Ma pedig a népvándorlás kapcsán a bevándorlók oldalán állnak, és mit látunk? (Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.) 2004. december 5-e kapcsán az akkori MSZP-elnök 2013-ban talán Kolozsváron bocsánatot kért, tisztelt képviselőtársaim az MSZP akkori álláspontja miatt. Vajon egy-két-három-négy-öt év múlva önök is bocsánatot kérnek, hogy nem a magyar emberek oldalán állnak? (Felzúdulás az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán: Ti mikor fogtok? - Az elnök csenget.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Van egy magyar mondás, egy magyar közmondás: a vásárt a napján kell megtartani. Most kell a magyar emberek oldalára állni; most kell olyan nemzeti összefogást, nemzeti egységet kialakítani (Dr. Varga László: Válaszolj arra, amit kérdezett! Hazudozol összevissza!), amely lehetővé teszi, hogy Magyarország határozottan lépjen föl a magyar emberek érdekében, a magyar emberek biztonsága érdekében, és Magyarország biztonsága érdekében a népvándorlással szemben. (Dr. Varga László: Az embercsempészetről nem beszéltek! - Korózs Lajos: Beszélj, Karcsi, beszélj még!)
(9.20)
A magyar-szerb határon kiépítendő biztonsági határzár kapcsán szeretném elmondani, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez nem egyedi. (Dr. Harangozó Tamás: Ilyen volt már ’89 előtt is!) Ilyen határzár a görög határon is van, az Európai Unió más területén is van, a bolgároknál is van, így van (Tóbiás József: Amerikában is van, amire hivatkoztok állandóan!), és ezzel a határral Magyarország, a magyar kormány nemcsak Magyarországot, hanem az Európai Uniót is megvédi, hiszen a magyar-szerb határ schengeni külső határ, ezért kell határozottan fellépni. (Dr. Varga László: …a kommunikációs paneleket!)
Egyébként, ha az adatokat nézzük, engedjék meg, hogy elmondjam, a tegnapi nap folyamán 659 fő illegális határátlépőt fogtak el a határőrök, és azt is elmondom, mint ahogy tegnap is elmondtam, hogy ezeknek a nagy része nem politikai menekült, nem üldözött, hanem megélhetési bevándorló. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ezt honnan tudják?) És az is nagyon fontos adat, hogy a magyar-szerb határátkelőhelyeken egyetlenegy menekült nem jelentkezett, mindenki illegálisan, a magyar törvényeket megszegve lépte át a magyar határt, és a magyar határrendészek elfogták őket. (Bangóné Borbély Ildikó: Andy Vajnát mikor világítják át?)
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a magyar parlament erősítse a kormányt abban, hogy szigorú törvényeket tudjunk alkotni, és ha önök komolyan gondolják, hogy a rendőrséget meg akarják erősíteni, akkor szavazzák meg ma a költségvetést. Köszönöm szépen. (Derültség az MSZP soraiban. - Taps a kormánypártok soraiban. - Gőgös Zoltán: Abban kevesebb a pénz!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir