L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a segítséget, elnök úr. Tehát ebben a közegben kell szembenéznünk, tisztelt képviselőtársaim, azzal a problémával, amelyre joggal hívja fel Ágh Péter képviselőtársunk a figyelmünket.
(9.50)
Nincsen Magyarországon olyan tisztességes demokrata (Kunhalmi Ágnes: Akinek a családtagja ne lenne külföldön!), aki elfogadná azt - ezt önnek is címzem, Gyurcsány képviselő úr, hiszen ön nagyon nagy előszeretettel használja a demokrata kifejezést -, nincsen olyan tisztességes demokrata e hazában, aki elfogadhatja azt, hogy az Európai Unió a mi közös közpénzünkből burkolt pártfinanszírozást valósítson meg. (Közbeszólás a Fidesz soraiban: Így van! - Gyurcsány Ferenc: Ebben igazad van!) Nincsen Magyarországon olyan demokrata, aki elfogadhatja azt, hogy egy ilyen helyzetben egy szocialista kötődésű volt miniszterelnök, DK-pártelnök (Dr. Vadai Ágnes: DK! Ez az!) százszázalékos tulajdonában lévő vállalatot ilyen módon stafírozzon ki az Európai Unió, illetve az Európai Bizottság. Szégyen, amivel nem tudunk egyetérteni! (Zaj. - Az elnök csenget.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném fölhívni a figyelmet arra a momentumra, amit Ágh Péter képviselőtársam napirend előtti felszólalásában megemlített. A volt bolgár szocialista miniszterelnök 2013-ban azonos körülmények között kapott európai uniós támogatást (Németh Szilárd István: Jóval kevesebbet!), viszont a bolgár miniszterelnök visszafizette a támogatást. Fölbontotta a szerződést, és visszafizette a támogatást.
Tisztelt Képviselőtársaim! Most, amikor elkezdődött annak a másfél milliárd forintnyi megrendelésnek a kifizetése (Bangóné Borbély Ildikó: Simicskának mennyit adtatok, meg Andy Vajnának? Meg te mennyit kaptál?), amelynek a kedvezményezettje konzorciumi vezetőként a Gyurcsány Ferenc százszázalékos tulajdonában lévő Altus Zrt., most joggal várja a magyar demokratikus közvélemény azt, hogy Gyurcsány Ferenc mondjon le erről a pénzről, Gyurcsány Ferenc vállalata bontsa föl a szerződést, és ne fogadja el azt a pénzt, amelyet az Európai Bizottság számára megítélt. (Közbeszólás az MSZP soraiban: Te is mondjál le a borpincédről!)
Tisztelt Képviselőtársaim! A minap hallgattam egy interjút Gyurcsány Ferenccel, ahol önmaga elismerte azt, hogy a magánpénzéből, a magánvagyonából támogatja a Demokratikus Koalíciót. Ez szíve joga, ezt megteheti, örülünk, hogy ezt a magyar nyilvánosság előtt beismerte. De minthogy Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatából is kiderül, hogy mennyi osztalékot vesz föl az Altus Zrt.-ből, joggal vélelmezik azt kormánypárti képviselőtársaim és minden magyar demokrata ebben az országban, hogy ilyen módon az ő osztalékát gyarapítani fogja az az Európai Bizottság által megítélt pénz is, amely láthatólag a következő lépésben a Demokratikus Koalíciónál megjelenik támogatásként. (Kunhalmi Ágnes: Ez már nem az ön szintje, államtitkár úr. Ez már nagyon lent van!)
Éppen ezért kell azt mondanom, tisztelt képviselőtársaim, hogy a kormány számára elfogadhatatlan, hogy az Altus vezette konzorcium ötmillió eurós megbízást kapjon magyarországi pályázatok felülvizsgálatára, monitoringjára, és ennek a döntésnek a felülvizsgálatát kéri a magyar kormány. Ehhez kérjük minden tisztességes demokrata támogatását. A szocialistáktól is azt kérjük, hogy ne mérjenek kettős mércével, demokrata módjára álljanak ki a kormány mellett, álljanak ki minden magyar ember mellett, és szólítsák föl önök is Gyurcsány Ferencet arra, hogy ne fogadja el ezt a pénzt az Európai Uniótól.
Tisztelt Képviselőtársaim! (Dr. Vadai Ágnes: Lejárt az idő!) Megítélésünk szerint ebben a helyzetben (Mozgás. - Az elnök csenget.) az Európai Bizottság nem járt el kellő körültekintéssel, éppen ezért újra kezdeményezzük ennek a döntésnek a felülvizsgálatát. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gyurcsány Ferenc, dr. Vadai Ágnes és Kónya Péter tapsol. - Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir