SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az Európai Unió eddigi legsúlyosabb humanitárius válságát éli meg. A háború sújtotta országokból menekülő, és az embercsempész bandák, maffiák által becsapott tömegek szinte megállíthatatlanul érkeznek Európába, Európa határaihoz. (Korózs Lajos: Államtitkár Úr! Hallja, mit mond a képviselő úr? Maffiák által működtetett…!) A humanitárius válság így már súlyos gazdasági, szociális, egészségügyi és biztonságpolitikai veszélyt okoz. Mi a megoldás? Mi az állam, a politikai pártok felelőssége ebben az esetben?
Az elmúlt napokban a baloldal, ismét az emberek túlnyomó többségével szemben, a Fidesz-KDNP-kormány megoldási javaslatait támogató cselekvés ellenében politizál. Érdemes visszatekinteni, hogyan viselkedtek, amikor a Kárpát-medencében élő magyarok megmaradását, életét segítő lépések történtek. (Gőgös Zoltán: Vajdaságot segítő a kerítés nagyon! - Az MSZP sorai felé:) Kár, hogy Tóbiás József pártelnök kimegy a teremből, mert nem személyes megtámadtatás tekintetében mondom, hanem az idézetet mondom, amit ő mondott 2002-ben a státustörvénykor. „Megnyitja a magyar munkaerőpiacot a romániai román munkavállalók előtt, sajnálatos tény, hogy a miniszterelnökünk megalomán ötletének és külpolitikai kudarcának árát elsőként a fiatal munkavállalókkal kívánja megfizettetni.” Magyarok ellenében szólt.
Ugyanezt tette Gyurcsány Ferenc, aki azzal riogatott, hogy 770 ezren átjönnek, és majd 168 ezer forintba kerül ez az országnak, fejenként minden egyes állampolgárnak. Most mekkora összeget számolt a baloldal?
Korózs Lajos, aki itt van most a teremben, azt mondta, hogy néhány ezer fő megjelenése milliárdos nagyságrendű kiadást eredményez a szociális szférában. (Korózs Lajos: Igen!) Majd később 161 milliárd forint pluszköltségről vizionált 2004-ben, amikor a kettős állampolgárságot kellett volna támogatni és biztosítani a határon túliaknak. (Korózs Lajos: Úgy van, mert állampolgárságot szereznek, és mindenre jogosulttá válnak a családi pótléktól a gyesig bezárólag! - Az elnök csenget.) Fodor Gábor azt mondta, hogy azért kell nemmel szavazni, mert az igen a nemzetállami eszmét erősíti. (Korózs Lajos: Az ukrán nyugdíjasokról beszéljél! - Dr. Répássy Róbert: Fenntartja gyűlöletkeltő állításait!)
Annak idején megtagadták önök saját nemzettársainkat. (Egy hang az MSZP soraiból: Jaj!) A baloldal most nem is fedi fel a probléma súlyát. Irreális mondatokat ismételgetnek, tárgyalgatni akarnak, de cselekedni nem. (Korózs Lajos: 27 ezren kértek magyar nyugdíjat olyanok, akik nem fizettek tb-t Magyarországon!) Szembemennek az ország, a magyar emberek érdekével és véleményével. Így vádaskodott egyébként előbb Harangozó Tamás is, hazudozott, állított olyat (Dr. Varga László: Ti hazudoztok!), hogy a magyar kormány, a magyar emberek szándékosan küldték tovább a bevándorlókat.
De itt is érdemes idézni a jelenlegi szocialista és baloldali álláspontot is. Tóbiás József azt nyilatkozta, hogy önmagát zárja ki Európából, aki szigorúan lép fel a bevándorlók ellen. Nézzenek körül, mit tesz az európai politikai vezetés egy jó része! (Dr. Varga László: Ezért hogy fogjátok szégyellni magatokat!) Gyurcsány Ferenc azt mondta - érdekes, aki többször is bérmálkozott (Derültség a kormánypártok soraiban. - Korózs Lajos: Reméljük, te is vasárnap a mise előtt meggyónod!) -, hogy emberiességi, keresztényi és európai uniós tagországi kötelessége Magyarországnak, hogy befogadja azt a rá jutó 700 menekültet. Érdekes megoldás!
Horváth Csaba szocialista képviselő: „A bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált, az igazi gondot ugyanis a magyarok kivándorlása jelenti. Újhelyi István szocialista képviselő a kormány javaslataira a következőt mondja; az MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint utoljára a náci kormánytól láttak ilyen uszító, kirekesztő magatartást… (Korózs Lajos: Igen!) - Köszönöm szépen, Korózs Lajos is ezt mondja. (Korózs Lajos: Igen! Náci propaganda! - L. Simon László: Ne már! Náci propaganda! Ne már!) - az európai parlamenti politikusok, ezt nem fogadja be Európa gyomra. A politikus elmondta, azonnal meg kell találni a jogi lehetőséget az ilyen renitens, azaz Magyarországgal szemben; ismét magyar emberek ellen, a magyar kormány ellen lépnek fel Brüsszelben, és mindenhol, ahol tudnak. (Közbeszólás az MSZP soraiból.)
Azt kell mondanom, hogy Magyarország és a magyar emberek eddig is megtették, amit lehetett, a múltban is, a régmúltban is, a közelmúltban is és a jelenben is. A múltban megtettük Lengyelország és a lengyel emberek érdekében. Erdélyből vagy bárhol, ahonnan menekültek a magyarok, segítettük őket. A délszláv háború során, amikor menekültek mindenféle délszláv országból a menekültek, segítettük őket. Akik most az ukrajnai konfliktus elől menekülnek, segítjük őket. És szükséges a gyors cselekvés, a határzár felépítése a határ megerősítése érdekében, de mindenki tudja, hogy ez egy ideiglenes megoldás. Szükséges a jómódban élő országok összefogása a szegényebbek megsegítése érdekében. Szükséges a nemzetközi összefogás az embercsempész bandák felszámolására. Szükséges az összefogás a valóban vallási, etnikai menekültek érdekében.
Viszont addig is, míg az Európai Unió lép, a baloldali közösségnek azt tudom mondani, hogy fogadjanak be egy-egy menekültet. Azt gondolom, hogy amilyen kevesen vannak, ez a megoldás csak részleges és álmegoldás lesz, nem lesz átfogó. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir