LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy Tiffán Zsolt képviselőtársam szavaiért helyt állhatok a parlamentben. Ez megtisztelő lehetőség.
Ugyanakkor Tiffán Zsoltnak nemcsak borászként, hanem parlamenti képviselőként is igyekeztem jó híve, sőt szövetségese és támogatója lenni frakcióvezetőként és kormánytagként is. Ezért Tiffán Zsolt barátunk munkáját nagyra értékelem. Pontosan tudom, hogy határozott és vehemens, erős, karakteres személyiség, ugyanúgy, mint a borai. Ez azt jelenti, hogy őszintén és világosan beszél mindig, amit azért tesz, mert nyilvánvaló, hogy az Ős-Dráva-program megvalósítása kapcsán, amely súlyos milliárdokat igénybe vevő társadalmi, ökológiai, szociális felzárkóztató, környezetvédelmi program az ország egyik legszegényebb, legnehezebb és legsúlyosabb helyzetben lévő térségében, ő valóban komoly küzdelmet folytat annak érdekében, hogy a kormány ígéreteit és a kormány szavát megtartsa.
Természetesen, ahol pénzt osztanak, mindjárt sok a jelentkező annak érdekében, hogy ezt elköltse; sokkal kevesebben jelentkeznek megkeresni, mint elkölteni. Tiffán képviselőtársam, ha jól értem, a megyei viszonyokat írta le, amikor ezt írta a Facebook-bejegyzésében. Még nem tudtam vele beszélni, de mindenféleképpen a válaszom utolsó része is az lesz, hogy azt kell tennem, hogy beszélek vele. Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében. Összesen két emberről van szó, pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják a lóvét. Nem tudom, ki az a két ember Baranya megyében (Apáti István: Megsúgom!), aki osztja a pénzt. (Apáti István: Az egyik…) Ki lehet vajon a másik, merthogy két emberről van szó (Apáti István: A másik Mészáros!), ki lehet az egyik és ki lehet a másik, aki Baranya megyében lakik, ezt nem tudhatjuk.
Én azt tudom önnek mondani, hogy a kormány az Ős-Dráva mentén kormányülést tartva is meggyőződött arról, hogy erre a programra szüksége van a megyének és a térségnek. Maximálisan támogatjuk Tiffán Zsoltot ebben a munkában, tudjuk, hogy érdekkonfliktusok és érdek-összeütközések vannak, egy nagyon szegény térségben nagyon jelentős mennyiségű pénz elköltéséről van szó. De azt is fontosnak tartom, hogy Tiffán Zsolt fel meri vállalni a véleményét, azt is remélem, hogy itt, a parlamentben is lesz alkalom ezt megbeszélnünk majd vele is. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir