ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Megismétlem tehát: az önök kormányzásának idején 32 milliárd forintot költöttek a gyermekek étkeztetésére, most pedig 72,5 milliárd forintot költünk erre. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból, többek között Gőgös Zoltán: Sok a gyerek! - Az elnök csenget.)
Az ön szavai azt a képet rajzolták ide elénk, mintha 2010 óta Magyarországon a szegénység nőtt volna. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Igen, ez így van! - Bangóné Borbély Ildikó: Az adatok KSH-adatok, miniszterelnök úr!) Nincs ember ebben az országban, aki ezt elhiggye. Nincs ember ebben az országban, leszámítva persze a Szocialista Párt törzstagjait, aki komolyan gondolná, hogy miközben azt senki nem tagadja, hogy van még gond ebben az országban, de hogy a szegénység nőtt volna 2010 óta! (Folyamatos közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Meggyőződésem szerint nemcsak a tények (Az elnök csenget.), nemcsak a szociológiai tények mondanak mindennek ellent (Révész Máriusz: Nézd meg a KSH-adatokat! - Dr. Szakács László: Budáról máshogy látszik!), hanem ráadásul a közvélekedés is. (Kunhalmi Ágnes: Az ég meg lila! Az ég lila!)
Még egyszer mondom: a magyar kormány szívesen elfogadja azt a kritikát, ami arról szól, hogy nem haladunk elég gyorsan, de (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez milyen műfaj?) azt a valótlan állítást, miszerint a szegénység nőtt volna az elmúlt években, nem áll módunkban elfogadni, mert a valóság ezzel ellentétes.
Köszönetet sem várunk érte (Kunhalmi Ágnes: Nem is fogtok kapni!), mert a mi felfogásunk szerint ez nem a magyar kormánynak köszönhető, hanem elsősorban a magyar embereknek, akik éltek azzal a lehetőséggel, amit a magyar kormány teremtett. (Dr. Szakács László: Gyere hozzánk! Nem a kezedet fogják csókolni…) Amikor önök eltagadják az ország fejlődését, merthogy a hazánk fejlődik, akkor nem a kormányt támadják ezzel, hanem az embereket sértik meg. (Kunhalmi Ágnes: Visszafelé fejlődünk.)
Ami pedig a lopást illeti, azt tudom mondani, hogy az önök idejében ellopták a pénzt, ezért (Bangóné Borbély Ildikó: Szégyellje el magát, miniszterelnök úr!) nem jutott a gyerekeknek. Most nem lopják el, ezért kétszer annyi jut. (Kunhalmi Ágnes: Most is! - Taps és derültség a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir