IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Nincs többé független zöldhatóság. A kormány döntése nyomán a Pest Megyei Kormányhivatalba olvad az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség. Ezzel 30 évet ugrunk vissza az időben, és ugyanott tartunk, mint a pártállam idején. A különbség csak annyi, hogy Kádárék dekadens, imperialista csökevénynek tekintették a környezetvédelmet, önök pedig egy balos elhajlásnak. De lényegét tekintve ugyanúgy nem hajlandók megérteni, mint kommunista elődeik. A dúlás, amit az Orbán-kormány ezen a területen véghez vitt, egész Európában példátlan.
Nincs már Környezetvédelmi Minisztérium, a területi zöldhatóságokat felszámolták, megszűnt a zöldombudsmani hivatal, most pedig a környezet- és természetvédelmi hatósági munka szakmai felügyeletéért és irányításáért felelős országos főhatóság is a kormányzati adminisztráció részévé válik, szoros politikai felügyelettel, természetesen. Ez főleg azért baj, mert az önök kormányzása alatt a környezetet leginkább a kormánytól kellene megvédeni, attól a pusztítástól, amely különféle kormányzati beruházások, fairtások, stadionépítések, köztér- és folyópart-betonozások nyomán szakadt az országra, és amellyel szemben a kézivezérelt bábhatóság láthatóan képtelen fellépni.
A környezetvédelmi hatóság intézményi garanciáinak ilyen fokú meggyöngítése ellentétes az egészséges környezethez való jogot biztosító alkotmánnyal, az Alkotmánybíróság vonatkozó határozataival és a kötelezettségekkel, amelyeket a zöldintézményrendszer megerősítése tárgyában az uniós csatlakozáskor vállaltunk. Mindezen túl azonban elsősorban a magyar emberek érdekeivel mennek szembe.
Kérem, válaszoljon: milyen közérdek fűződik a zöldhatóság legyengítéséhez és átpolitizálásához, és nyilatkozzon, kérem, róla, az egészséges környezet fontosabb vagy az, hogy a Fidesz országromboló tevékenysége kevesebb hatósági akadályba ütközzön? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir