TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egyrészt, miután pár perc múlva el kell mennem, másrészt pedig személyemet érintő kérdést feszegetett itt egyik-másik felszólaló, ezért szeretnék erre reagálni.
Szilágyi úr megnézetheti jogászokkal, én mondom önnek, mielőtt itt megvádol engem összeférhetetlenséggel: a mezőkövesdi sportegyesület-elnöki cím és az államtitkári beosztásom nem összeférhetetlen, ugyanis ez a szabályozás arról szól, hogy munkaviszonyban és egyéb megbízásos jogviszonyban is elláthatja politikai vezető a jövőben a sportszövetség-elnöki vagy esetleg sportegyesületi elnöki címet. Egyébként a jelenleg hatályban lévő szabályozás nem tiltja azt, hogyha valaki társadalmi megbízatásban és ellenszolgáltatás nélkül végzi ezt a tevékenységet. Tehát megnyugtatom önt, hogy nincs összeférhetetlenség az én 30 évvel ezelőtt kapott megbízásom és a jelenlegi államtitkári, állami vezetői megbízásom között.
Egyébként, ha már szóba kerül Mezőkövesd, lehet csinálni a Mezőkövesd után, lehet csinálni utánam. 31 éve dolgozom Mezőkövesden a sportban, nemhogy képviselő nem voltam, még a Fideszt sem alapították meg akkor, amikor én már egyébként a mezőkövesdi sportért dolgoztam. Végigmentem a ranglétrán, és jó néhány éve már vagy évtizede, igen, az első számú vezetője vagyok, amire egyébként nagyon büszke vagyok. Nagyon sajnálom, hogy a Honvédnek nem tudtunk gólt rúgni, de nem sok hiányzott ott a végén. De elismerem, hogy nem érdemtelenül nyert a Honvéd ellenünk. Én bízom benne, hogy lesznek ilyen jó mérkőzések. Attól függetlenül, hogy egyébként ez a szabályozás most lehetővé teszi, hogy politikai vezető az említett jogviszonyban is vezethessen sportági szakszövetséget és egyesületet, egyébként pedig nem alaptörvényellenes.
(11.50)
Én úgy gondolom, hogy az eddigi szabályozás túl szigorú volt. Ezt látta, ismerte fel a kormány, és ezért kíván változtatni most ezen a rendszeren.
Köszönöm szépen a figyelmet, és nemsokára átadom a kollégámnak, Cseresnyés Péternek a kormányzati képviseletet. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir