KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném biztosítani önt, hogy a magyar kormány határozottan megakadályoz minden, Magyarország ellen irányuló külföldi befolyásszerzést. Ez jöhet keletről, nyugatról, északról vagy délről, mi, a magyar hatóságok, a magyar kormány fellép ez ellen.
A titkosszolgálatok a rendelkezésükre álló valamennyi eszközzel megtesznek mindent, hogy az idegen hatalmi érdekek ne befolyásolhassák a magyar kormányzati döntéseket, érkezzen bármilyen országból vagy szervezettől is az erre irányuló törekvés. A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény alapján a nemzetbiztonsági szolgálatok felderítik és elhárítják a Magyarország függetlenségét, politikai, gazdasági vagy más fontos érdekét sértő vagy veszélyeztető külföldi titkosszolgálati törekvéseket és tevékenységet.
Nem egyedül harcolunk, hanem szövetségeseinkkel közösen, az ő eredményeikben is megmutatkozik a magyarországi titkosszolgálatok sikeres tevékenysége. Az Alkotmányvédelmi Hivatal feladatait a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény határozza meg. A hivatal minden esetben maradéktalanul eleget tesz a jogszabályban rögzített kötelezettségének, azonban a tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlik.
A törvény lehetővé teszi az Országgyűlés számára, hogy a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül gyakorolja a nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti ellenőrzését, ennek keretében tájékoztatást kérhet az ország nemzetbiztonsági helyzetéről, a nemzetbiztonsági szolgálatok működéséről és tevékenységéről. A bizottság élt is ezzel a jogával, több alkalommal is zárt ülésen tárgyalta az ön által feltett kérdésben szereplő ügyet, a feltett képviselői kérdésekre a válaszokat a szolgálatok a bizottsági üléseken megadták. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy a bizottságnak, a bizottság tagjainak továbbra is van lehetősége a tájékozódásra ebben a kérdésben.
A belügyminiszter irányítása alá tartozó nemzetbiztonsági szolgálatok az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját maradéktalanul támogatják a jövőben is. Megnyugtatom képviselő asszonyt, hogy amennyiben ellenséges külföldi titkosszolgálati tevékenység van hazánkban, az ellen kellő gyorsasággal és hatékonysággal fognak fellépni a hatóságok.
És ami a Jobbikra vonatkozó kérdést illeti (Dr. Staudt Gábor: Olyan nem volt!), illetőleg az előbbi hozzászólást is, bízunk abban, hogy a Jobbik nyilatkozik a tekintetben, hogy ezek a feltételezések, amik elhangzottak, fennállnak-e vagy sem. Köszönöm szépen. (Gyöngyösi Márton: Hangokat hall! Ismerek orvost, aki erre specializálódott. - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir