SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Egyfajta természetes folytatása az én kérdésem annak, amit az előbb hallottunk, és remélem, hogy megnyugtató választ fogok kapni. Már jó ideje foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy a magyarországi orosz befolyást tanulmányozom.
Mindannyian tudjuk, hogy szerte a világon az elmúlt években megerősödött a Putyin-rezsim jelenléte, és kifejezetten a mi régiónkban, Kelet-Európában ez különösen fontos. Szinte minden környékbeli országban nagyon egyértelmű lépések történnek annak érdekében, hogy visszaszorítsák a különböző módszereit az orosz befolyásnak, de Magyarországról lényegében soha semmi ezzel kapcsolatos hír nem jelenik meg, és ezt rendkívül aggasztónak találom.
Többek között tudjuk az elmúlt hetek történéseiből, hogy orosz diplomaták szélsőjobboldali szervezetekkel együtt gyakorlatoztak az előbb emlegetett Magyar Nemzeti Arcvonal keretei között. Tudjuk azt, hogy például a hidfo.net nevű internetes portál pár évvel ezelőtt a nevét is megváltoztatta; egyértelműen Oroszországból irányítják ezt az internetes hírportált, ami hihetetlen mennyiségű hamis hírt közvetít. Hasonló esetek bőven vannak más kelet-európai országokban. Például tudjuk, hogy ahol közös kiképzés zajlik orosz, úgynevezett diplomatákkal, onnan például Szlovákiából zsoldosok mentek harcolni ukrajnai területekre.
Az internetes behatolás pedig már egyszerűen közhelyszerű a világban. Tudjuk azt is, hogy Magyarországon több mint száz dezinformációs ilyen portál működik, és azok nemcsak hogy téves híreket ömlesztenek, hanem hihetetlen aktivitást fejtenek ki. Átlagosan napi 72 hírt közöl például a Leleplező című portál. Szijjártó Péter nemrégen, a múlt héten azt mondta nekem, hogy nyugodjak meg, a magyar kormány kontrollban van. Én azonban semmi módon nem vagyok megnyugodva, bizonyítékokat szeretnénk látni, konkrét lépéseket akarunk tudni, különben kénytelenek vagyunk azt hinni, hogy a magyar kormány Putyin zsebében és kezében van. Köszönöm, és várom válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir