DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ami az időbe már nem fért bele a vezérszónoki felszólalásban, két dologra szeretnék kitérni, az egyik egy kérdés lenne elnök asszonyhoz. A jelentésből, amelyet elég figyelmesen végigolvastam, egy olyan területet találtam, amelyben az ügyirathátralék nőtt, ez pedig az elsőfokú végrehajtási ügyeknek a száma, ezzel kapcsolatban van-e terve elnök asszonynak, hogy ez hogyan lesz ledolgozva. Ez lenne, ami kérdésként felmerül.
Illetve még egy terület, amiről nem beszéltem, erről akartam szót ejteni, ez pedig a jogszabályok véleményezése. Bárándy képviselőtársam nagyon dicsérte az OBH-nak ez irányú munkáját, amelyhez én is csatlakoznék. Azonban egy kritikát szeretnék ezzel kapcsolatban megfogalmazni, de azt gondolom, hogy ezt elnök asszony is tudja, és azt gondolom, hogy nem is az OBH-nak a felelőssége vagy az ő körében felmerülő probléma; mégpedig az, hogy amikor ezek a véleményezések körbekerülnek az országban és a bíróságokban az illetékes bírókhoz, kollégiumokhoz kerülnek, akkor rendkívül kevés idő áll a rendelkezésükre, hogy véleményt mondjanak.
Ilyen volt például a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos véleménykikérés, amikor is az ítélkezési szünetben négynapos, háromnapos határidőre érkezett meg a bíróságokra. Tehát ezen időszakban, főleg az ítélkezési szünetben azok a bírák, akik teljesen leterheltek a saját területükön a bírói munkában, nem tudnak komoly szakmai véleményt mondani, mert nincsen rá idejük. De én azt gondolom, hogy itt, amikor önök megkapják, akkor ilyen kevés idő van arra, hogy erre véleményt mondjanak, nem pedig valamelyik íróasztalfiókban nyugszik, mondjuk, két hétig ez. Én ezt nem gondolom, én azt gondolom, hogy ilyen kevés idő van, de, ha lehet, ezen kellene még változtatni, hogy több idő álljon a szakmai vélemény kifejtésére rendelkezésre ezekben az esetekben. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir