GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Asszony! Egy kérdést meg egy álláspontrögzítést szeretnék feltenni az ön irányába. A kérdésem igazából az, hogy… - bár lehet, hogy ez sem kérdés, fordítsuk inkább ponttal és felkiáltójellel a végén a mondatot. Talán nem kérdeznem kell öntől, hanem arra biztatnom, hogy álljon ki a bírókért, álljon ki az igazságszolgáltatásban dolgozó minden emberért, azoknak a béréért, fizetéséért, illetményéért, életpályamodell-megerősítéséért.
Ugyanis tényleg tényszerűen azt látjuk, azt tapasztaljuk, és ha egy kicsit kutakodunk, akkor azt vesszük észre magunk körül, hogy itt Európában, mindegy, hogy a V4-eket nézzük, de Bárándy Gergely képviselőtársam, vezérszónok mondta is, hogy Romániát érintően az utolérés már egy nagy feladat Magyarországnak e tekintetben. Valószínű, ebben egy viszonylag mértékadót kellene tudni lépni. Fel kellene oldani a miniszterelnöknek azon gátlásait, gátjait, amelyek e tekintetben fékezik őt. Arra biztatom, elnök asszony, hogy tegye meg azt, amit e tekintetben meg kell tennie, és érje el azt, amit el kell érnie azért, hogy az igazságszolgáltatás még erősebb cölöpökön álljon.
Másodjára pedig azt szeretném megemlíteni - na, itt akkor inkább kérdezek -, hogy mi a vélekedése a tekintetben, ha arról beszél, hogy általában javulnak, gyorsulnak a feldolgozási, ítélkezési döntések, hogyha mondjuk, egy egyszerű, teljesen mindegy, hogy munkaügyi vagy bármilyen más per tekintetében, 15-20 tárgyalást folytatnak le, 5-6 éves futamidejű folyamatok keretei között képtelenek dönteni. Hogy látja ön ezt? Ez így rendben van? Nem kellene e tekintetben is valamilyen útmutatásokat megfogalmazni? Köszönöm szépen. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir