HERINGES ANITA,

Full text search

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Nem nagyon tudom szó nélkül hagyni az elhangzott szavakat, engem mindig mélységesen elkeserít, amikor konzervatív, keresztény képviselőtársaim egy törvényjavaslat vitáját pártpolitikai propagandára, egymás szidalmazására és az önök oldalán egy jóízű kommunistázásra használják fel. Azt gondolom, hogy ez eléggé megmosolyogtató, amikor éppen én ülök önökkel szemben. De remélem, hogy a következő év egy más stílust, más hangulatot hoz majd a Parlament falai közé, mert azt gondolom, hogy a magyar állampolgárok nagy része nem erre kíváncsi, hogy mégis hogyan tudjuk egymás pártpropagandáját szidalmazni, a sajátunkat felolvasni papírból, és egymást szidalmazni bármilyen törvény vitájában.
Az állampolgárok arra lennének kíváncsiak, hogy mely javaslatokat támogatjuk, melyeket nem támogatjuk, melyekről gondolunk egyformát, és aszerint el tudják majd dönteni, tisztelt képviselőtársaim, hogy mely javaslat jobb nekik és mely javaslatra szavaznak szívesebben. Hogy a minimálbért meg kell-e adóztatni vagy nem kell megadóztatni, ilyen alapvető kérdésekben gondolunk mást a kormánypárttal, és éppen ezen kérdésekben kell hogy az emberek eldöntsék majd, hogy ki a szimpatikusabb számukra, merthogy lassan már tényleg azért nem néznek politikai tartalmú beszédeket, akár parlamenti közvetítést az interneten keresztül az emberek, mert nem kíváncsiak arra, hogy pártpropagandát hallgassanak, vagy azt hallgassák, hogy hogyan tudjuk egymást szidalmazni.
(13.20)
Nagyon remélem, hogy ezt a stílust a jövő évtől kezdve megváltoztatja a kormánytöbbség.
És akkor a javaslathoz. Miután a javaslat egyébként aligha tekinthető egy teljesen átfogó illeték- és díjfelülvizsgálatnak, ugyanakkor kétségtelenül nagyon sok apró és bosszantó illeték és díjtétel eltörlését hajtja végre, amely legfőképpen két kitett csoportot érint, a fiatalokat és az időseket, hiszen mindegyikünk számára nyilvánvaló, hogy ez az a két csoport, akik a legjobban kitettek és a legérzékenyebbek minden ilyen illetékkérdésre. Mind a fiatalok szempontjából, mind az idősek szempontjából ők azok, akiknek a legkevesebb anyagi lehetőségük van ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, hogy illetékeket befizessenek, utánajárjanak és a megfelelő információval rendelkezzenek.
Éppen ezért az MSZP támogatni fogja ezt a terheket csökkentő javaslatot, hiszen minden olyan javaslatot támogat, ami a kisemberek megélhetését javítja és csökkenti a terheket. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy egy átfogó javaslatot kellene letenni az illetékekkel kapcsolatban, ahol még számos olyan terület van, ahova nyúlnunk kell. Éppen ezért be is nyújtottunk egy módosító indítványt. Szabó Sándor képviselőtársam volt a benyújtó, aki próbálja a kormányzat figyelmét felhívni egy illetékkérdésre.
Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyon nyilvántartási és adatszolgáltatási rendjéről szóló 147/1992. kormányrendelet határozza meg az ingatlanvagyon-kataszter vezetésének szabályait. Ez a rendelet többek között azt is előírja, hogy az ingatlan adatlapjának meg kell egyeznie az ingatlannyilvántartás azonos tartalmú adataival. Értelemszerű, hogy az önkormányzati vagyon megfelelő nyilvántartásához az ingatlannyilvántartásban lévő adatok ismerete nélkülözhetetlen. Az önkormányzatok esetében az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezését évente egy alkalommal díjmentessé kellene tenni. Ezt javasolja képviselőtársam módosító indítványában.
Remélem, hogy meg tudják vitatni és támogatni tudják majd képviselőtársam módosító indítványát, mert azt gondolom, hogy ez is a kis, apró, de bosszantó illetékek közé tartozik. Nagyon szépen köszönöm, az MSZP támogatni fogja a javaslatot. (Dr. Kovács Zoltán kopog az asztalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir