DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Valóban majdnem egy hete annak, hogy Alaptörvény módosításáról szavazhatott az Országgyűlés. A módosításnak az volt a célja, hogy jogszabályi formába öntse a népszavazás eredményét, a magyarok akarata ugyanis egyértelmű volt, 98 százalékban nemet mondtak a brüsszeli betelepítési tervekre.
Sajnos, az ellenzéki pártok valóban beleragadtak a pártpolitikai megfontolásokba. Nem tudták félretenni azt a gondolkodást, miszerint nekik az a jó, ami rossz a kormánynak, függetlenül attól, hogy a magyarok mit akarnak. Mással nem is lehet magyarázni, hogy miért nem támogatták a módosítást, ez egyébként azt is jelenti, hogy az ellenzék már nem a magyar emberek érdekét nézi, hanem Brüsszel szempontjait képviseli a magyar politikában.
A múlt heti szavazás itt az Országgyűlésben abból a szempontból nem meglepő, hogy az ellenzék valójában ott folytatta, ahol abbahagyta, a népszavazást is minden létező eszközzel fúrták, jogi beadványokkal, bojkottal, érvénytelen szavazatra való felhívással vagy például, mint a Jobbik esetében, elmulasztott kampányolással, majd később zsarolgatással.
Egyértelmű, hogy a magyarok nem kérnek a brüsszeli betelepítési tervekből, és a kormány a maga részéről mindent meg is tett annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a betelepítés gazdasági, kulturális és biztonsági kockázataira. Ezért szerveztünk konzultációt, ezért indítottunk tájékoztató kampányokat, ezért kezdeményeztünk népszavazást, és ezért kezdeményeztük az Alaptörvény módosítását is. Az ellenzék magatartását nézve jól látszik, hogy a népszavazás valójában nem egy történet vége, hanem valaminek a kezdete, egy folyamat kezdete, és a küzdelem egyik fontos, következő színtere az európai uniós csúcs lesz decemberben, ahol az egyik fő napirendi pont lehet a bevándorlás.
A fő különbség a korábbi időszakhoz képest az, hogy a kormány mögött most már 3,3 millió magyar ember szavazata áll, ez pedig jó alapot nyújthat a jövőbeni kvótaellenes küzdelmekhez. A kormány a maga részéről minden lehetséges eszközzel fellép majd a betelepítési program végrehajtása ellen, akkor is, ha az ellenzéki pártok, amint azt jól láthattuk, gáncsolják ezt a törekvést. Ez nemzeti ügy, amely nem bír el párpolitikai ravaszkodásokat, sem Gyurcsány Ferencét, sem pedig a Jobbikét. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir