DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Full text search

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Magánnyugdíjpénztár: valóban egy nagy rablásnak vetettünk véget, 3000 milliárd forintot vittek ki (Dr. Józsa István: Elrabolták!) a magyar állam költségvetéséből az 1998. január 1-jén bevezetett magánnyugdíjpénztári rendszerrel, amiről egyébként mindenki megállapította most már távlatosan, hogy nagyon nagy hiba volt bevezetni. Mi ezt megszüntettük helyesen.
Ön felrója nekünk hibaként, hogy beolvasztottuk, és a Magyar Nemzeti Bank, a jegybank kebelében működik a pénzügyi felügyeletek szervezete. (Dr. Józsa István: Rosszul mondtad!) A PSZÁF - a PSZÁF! - nem találta meg például azt a három csalárd bűnöző csoportot, akik több száz milliárd forintot vittek el, vettek el azoktól, akik megtakarítottak. Ez egyébként 2015 első három hónapjában volt, nem idén, és a PSZÁF helyett a Magyar Nemzeti Bank a 15 éves csalássorozatot 15 hónap alatt leleplezte. (Dr. Szakács László: Legalábbis azt mondta.) Azt gondolom, ez mindennél jobban bizonyítja azt, hogy helyes döntés volt az állami pénzügyi felügyelet beolvasztása a Magyar Nemzeti Bankba.
Ön a svájci frankban eladósodottak helyzetét is felhozza. Hát, ott egy bravúr írható a magyar kormány számlájára (Zaj és derültség a Jobbik és az MSZP soraiból. - Mirkóczki Ádám: Nagy bravúr! - Dr. Szakács László: Most megnyugtattad az embereket! - Mirkóczki Ádám: Szívesen átadom a forintosított hitelemet.), amelyet a Magyar Nemzeti Bank a saját eszközeivel segített. Ezermilliárd forint! Ezermilliárd forintot adtunk a magyar megtakarítóknak a svájcifrank-hitelek rendezésével. (Moraj az MSZP soraiból.)
A Magyar Nemzeti Bankban pedig olyan fizetések vannak, amelyek pontosan tükrözik a Magyar Nemzeti Bankban elvégzett kitűnő munkát. (Moraj a Jobbik és az MSZP soraiból. - Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Gratulálok!) Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir