LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Milyen nagy szerencse, ezt az igazságügyi miniszternek kellene mondania, de milyen nagy szerencse, hogy nem önök döntik el, hogy Magyarországon mi bűncselekmény és mi nem! Ez egy komoly szerencse a magyar igazságszolgáltatás szempontjából. Az ön szavai és jobbikos képviselőtársaim elmúlt egy hónapban elmondott mondatai ezzel kapcsolatban Marosán Györgyre emlékeztetnek (Derültség a kormánypárti padsorokban.), aki a nép ügyészének és a nép bírájának gondolta magát hosszú éveken keresztül. E Ház falai között is és más fórumokon is megtapasztalhatták a magyarok, hogy ez mit jelent.
Ami pedig a felelősséget illeti: ma Magyarországon egy parlamentáris demokrácia van, és a parlamentáris demokráciában a miniszterekért, a kormányért, a végrehajtó hatalom minden tagja által végzett munkáért egy személyben a miniszterelnök viseli a felelősséget. Ilyen a magyar alkotmányos berendezkedés. És higgye el, hogy a miniszterelnök úr a miniszterek munkájának értékelésekor körültekintően jár el, hiszen erre tette föl az esküjét, erre tette föl a munkáját, és ezt ugyanúgy teszi Rogán minisztertársammal, mint bármelyikünkkel.
A kormány munkájáért a miniszterelnök felel az Országgyűlés előtt. Ezzel kapcsolatban föltenni kérdéseket, hogy melyik miniszter munkáját hogyan értékeli, úgy gondolom, azt jelenti, hogy nincsenek tisztában a parlamentáris demokrácia játékszabályaival. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir