KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat jelentősen hozzájárul Magyarország biztonságához, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni fellépéshez. A benyújtott törvényjavaslat részben a rendőrségről szóló törvényt, részben pedig az elektronikus hírközlésről szóló törvényt javasolja módosítani. Engedjék meg, hogy a javaslat tartalmáról adjak ismertetést a tisztelt Országgyűlésnek.
A közjogi méltóságok, a védett személyek vagy a kiemelt állami szervek elhelyezését szolgáló létesítményekkel kapcsolatban számos minősített adat keletkezik. Ilyen például az építési beruházások során keletkezett építészeti tervdokumentáció vagy a személyvédelmi feladatok ellátása során, annak kapcsán keletkezett adatok. A létesítmények biztonsága érdekében indokolt ezeknek az adatoknak a védelme. A törvényjavaslat javasolja módosítani a rendőrségről szóló törvényt, és eszerint ezek az adatok 30 évig nem lesznek nyilvánosak.
Tisztelt Országgyűlés! Szintén a rendőrségről szóló törvény módosítása szükséges azért, hogy a rendőrség harmadik országbeli személyek ujjnyomatát a terrorizmus elleni fellépés érdekében kezelhesse. A rendőrség ujjnyomatot jelenleg kizárólag a személyazonosság megállapítása, illetve az ujjnyomatnak a vízuminformációs-rendszerben tárolt adatokkal történő összevetése céljából vehet le. Az így rögzített ujjnyomatadat azonban csak a személyazonosság megállapításáig kezelhető, ezt követően haladéktalanul törölni kell.
Tisztelt Országgyűlés! A módosítási javaslat alapján a rendőrség a hatálybalépéstől számított öt évig a határrendészeti nyilvántartásban kezelheti azoknak az ujjnyomatát, akik hazánk államhatárát nem a határátkelőhelyen, nem a határátlépési ponton lépték át, vagy személyazonosságukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
(13.00)
Tisztelt Országgyűlés! A közelmúlt eseményei felhívták a figyelmet a feltöltőkártyás szolgáltatásokkal való visszaélések megelőzésére, ennek a megelőzésnek a fontosságára is. Erre vonatkozik a javaslat következő része, ezt a célt szolgálja az elektronikus hírközlésről szóló törvény szigorítása, az erről szóló javaslat. Ez fekszik most a tisztelt Ház előtt.
A módosítás hazánk nemzetbiztonsági, bűnmegelőzési és bűnüldözési érdekeire, különösen a terrorizmus elleni fellépésre tekintettel szükséges, amiatt indokolt. Az új szabályozás alapján a szolgáltatás előfizetője az előfizetést nem értékesítheti tovább. Harmadik személy részére történő SIM-kártya átadás előtt a szolgáltatót tájékoztatni kell a harmadik személy azonosító adatairól, ellenkező esetben a szolgáltató felmondhatja a szerződést. A szolgáltató köteles az előfizető adatait előzetesen ellenőrizni és rögzíteni. Sikeres ellenőrzés hiányában az előfizetői szerződés nem köthető meg.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat átmeneti rendelkezésben rögzíti, hogy a szolgáltató a feltöltőkártyával rendelkező előfizetőket értesíti arról, hogy a személyazonosságuk ellenőrzése szükséges. 2017. július 1-jén megszűnnek azok a szerződések, amelyek esetén az előfizető személyazonosságának ellenőrzésére nem kerül sor.
Tisztelettel kérem a tisztelt Országgyűlést, képviselőtársaimat, hogy az előterjesztett törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek, hiszen ez is hozzájárul Magyarország, a magyar emberek biztonságához. Köszönöm megtisztelő figyelmüket, és bízunk abban, hogy a javaslatot, a benyújtott törvényjavaslatot a tisztelt Ház támogatni fogja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir