CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Kérdésére válaszolva, természetesen ez a 400 új munkahely komoly lépést jelent a piaci foglalkoztatás területén ebben a hátrányos térségben. A munkahelyek számának növelésén túl, hisz ön mondott adatokat, én szeretném az országos adatokat ismertetni, a 2010-es kormányváltás óta 680 ezerrel többen dolgoznak hazánkban, amiből a versenyszféra körülbelül 450 ezer fős növekedést mutat.
Az egyik kiemelt foglalkoztatáspolitikai célkitűzésünk a munkaerőpiac területi különbségeinek csökkentése, a hátrányos helyzetű térségek fokozatos felzárkóztatásával. Ezért olyan szabályozási és támogatási rendszert dolgoztunk ki, ami a hátrányos helyzetű térségek felé orientálja a befektetőket. A kormány a hátrányos helyzetben lévő térségek kiemelt fejlesztése érdekében hozta létre a szabad vállalkozási zónákat 2013-ban, ahol az új munkahelyek létesítéséhez lényegesen nagyobb támogatásokat és kedvezményeket vehetnek igénybe a vállalkozások.
Az autóipari alkatrészeket gyártó német Rosenberger cég nyírbátori beruházása is azt támasztja alá, hogy ez a politika sikeres. A 3,1 milliárd forint értékű zöldmezős beruházáshoz a kormány a beruházásösztönzési célelőirányzatból 858 millió forinttal járult hozzá. A vállalat fejlesztési terveit - amely megvalósulása esetén mintegy 400 ember számára teremt új munkalehetőséget a térségben - a Nemzeti Foglalkoztatási Alap eszközeivel is támogatjuk, a kiegészítő munkahelyteremtő támogatás előkészítése jelenleg folyamatban van. Erről várhatóan a következő hónapokban születhet döntés.
Így, még egyszer megismételve az első mondatomat, a 400 új munkahelynek nyilvánvalóan nagy jelentősége van a térség foglalkoztatási adatainak és foglalkoztatási helyzetének javításában. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir