DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdés azért komolyabb.
A Gyurcsány-kormány még 2005-ben a nemzeti érdekeket semmibe véve privatizálta a Ferihegyet üzemeltető Budapest Airport Zrt.-t, amelynek következményeit a magyar állam még ma is szenvedi. A megbomlott egyensúly helyreállításának soron következő lépése a nemzetgazdaság gyarapítása, az egykor elherdált terület melletti fejlesztési szándék megerősítése, amelyet egy mindenki számára előnyös együttműködés létrehozásával szándékozik a kormány elérni.
Ennek okán a Prancad Ltd. februárban nyújtott be kérelmet a Vecsés külterületén lévő térség nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánítása céljából. A tervek szerint az Airport a Cargo City-beruházás keretében többek között szállodákat, irodákat, konferencia- és logisztikai központokat szeretne létrehozni mintegy 150-200 milliárd forintos összegből.
Az említett föld 26 különböző helyrajzi számon nyilvántartott részből áll, de valójában a tulajdonosok száma ennél sokkal több. Őszintén szólva, a zóna hasznosítását mindeddig az hátráltatta, hogy osztatlan közös tulajdonban van. Abban az esetben, ha a kormány a beruházás hatósági engedélyezési eljárásait kiemeltnek nyilvánítja, még gyorsabb ügyintézéssel, a hatósági engedélyek soron kívüli megszerzésével segítheti annak megvalósítását.
Néhány szóban szólnék a vállalatról. Ez egy ír társaság, amelynek 100 százalékos magyar leányvállalata a Prancad Hungary. A beruházást magyar és külföldi szakemberek vezetésével és különböző közreműködőkkel kívánja megvalósítani. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez kapcsolódik a kormány azon tervéhez, amely tíz év alatt több mint egymillió új munkahely létrehozását célozta meg.
Kérdezem államtitkár úrtól: a szocialista kormány milyen rossz döntését kell még helyrehoznunk akár Ferihegyen is? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir