HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN,

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN,
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN, a Mezőgazdasági bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen, elnök úr. Igen, jeleztem, hogy ennél a pontnál kívánok, sőt, még rendes hozzászólásban is szeretnék majd hozzászólni. És elhiszem, hogy nagyon kellemetlen ez a Fidesznek, valóban nem egy túlzottan - hogy is mondjam - fényes történetről van szó, hiszen itt ugye, nem másról van szó ebben a törvényben, mint hogy maga a vidékfejlesztési miniszter, pontosabban: az agrárminiszter nyújtja be azt a Nemzeti Földalapról szóló törvénymódosítást, ami arról szól, hogy az erkölcstelenül szerzett pénzt a Fidesz kormánya csak törvénytelenül tudná elkölteni.
Ezért gyakorlatilag egy kétharmados törvényt akar úgy módosítani, hogy a kétharmados törvényben meghatározott célkitűzéseknek megfelelően ne kelljen a pénzt elkölteni, hanem költhesse másra. És ezt szeretném felsorolni, mert ugye, ez elhangzott a bizottság ülésén is, hogy mi az, amire költhetné a kormány a pénzt, és mégsem akarja erre költeni.
A következőket sorolja fel a törvény. Azt mondja: szociális földprogram vagy közfoglalkoztatási program támogatására, az állattenyésztő telepek működésére, a működéshez szükséges föld biztosítására, a földpiac élénkítésére és szabályozására, erdőtelepítési programra, környezetbarát, fenntartható gazdálkodást szolgáló termelés, föld hasznosítására vagy a földhasználók helyzetének stabilizálására, családi gazdaságok kialakítására és megerősítésére.
Ezekre a célokra használhatná a kormány a pénzt, ehelyett hoz be egy olyan módosítót, nem ezek mellé, hanem egy egészen másik pontra, hogy az államadósság finanszírozására akarja a pénzt elkölteni. Tehát ezt a tőkét ki akarja a vidékből vonni, ami elfogadhatatlan, ezért nem támogattuk a bizottsági ülésen sem. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir