DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A hétvégén a miniszterelnök úr azt mondta, hogy meg fogja menteni Európát. Ez akár megnyugtató is lehetne Európa számára, hogyha nem tudnánk azt, hogy a miniszterelnök úr hatéves vezetése után is ott tartunk, hogy a kórházakban, sztk-kban a mosdókban nincsen szappan (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.), nemhogy dezinficiáló szappan, hanem sima szappan sincsen (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.), azt pedig tudni kell, hogy a nozokomiális fertőzéseknél, kórházi fertőzéseknél - úgy is hívják köznyelven, hogy húsevő baktérium a multirezisztens Staphylococcust - a Staphylococcust, a nozokomiális fertőzéseket egészen egyszerű kézmosással meg lehet előzni.
Nagy utat jártunk be, hogyha megnézzük, hogy hogyan viselkedtek az önök egészségügyért felelős államtitkárai, ha a magyar betegek biztonságáról van szó. Szócska Miklós titkosította a kórházi fertőzésekről szóló jelentést, hogy ne tudhassa meg senki, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban (Dr. Rétvári Bence: Csak az internetre tette ki, annyira titkosította!), Zombor Gábor alatt is az asztalt kellett verni, hogy végre nyilvánosságra kerüljön a jelentés, és emlékszünk arra, hogy még az év elején is perelni kellett az ÁNTSZ-t, hogy bebizonyosodjon: az ilyen adatok közérdekűek - igaz, ez már annak a folyamatnak a terméke volt, amelyben az ÁNTSZ-t darabokra szedték és szétverték.
A tavalyi évben 136 nozokomiális járványt, 136 kórházi járványt jelentettek, ez 23 százalékkal több, mint kettőezer… (Folyamatos zaj a kormánypárti padsorokból. - Dr. Rétvári Bence: Valamit vetess jegyzőkönyvbe! Jegyzőkönyvbe kellene vetetni valamit! - Kósa Lajos: Ennyi volt! Ennyi volt! - Dr. Rétvári Bence: A szünetet vesszük jegyzőkönyvbe! - Az elnök csenget.), ez 23 százalékkal… (Folyamatos zaj a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir