DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A letelepedésikötvény-kon-struk-ció-val kapcsolatosan már nem lepődünk meg semmin. Indultunk az évszázad üzletétől, ahol javarészt csak az offshore cégek jártak jól, majd folytatódott a nemzetbiztonsági kockázatok felmerülésével, ahol egy konkrét esetet is megírtak a lapok, amikor egy elítélt orosz bűnöző is könnyen kaphatott letelepedési jogot. Ehhez a hírek szerint nem kellett mást tennie, mint egy Karib-tengeri szigetre bejelentkeznie, és gond nélkül kaphatott tiszta erkölcsi bizonyítványt, amely felhasználásával gyerekes könnyedséggel csusszant át a kormány által bombabiztosnak tartott négyes szűrőrendszeren.
Önmagában persze az is elborzasztó, hogy egy oknyomozó újságíró hatékonyabban tárja fel a kötvényvásárlók hátterét, mint a magyar titkosszolgálat, valamint a bevándorlási és a terrorelhárítási hatóság együttvéve.
De a történet itt még nem ér véget. A kormány folyamatosan a nemzetgazdasági indokokat hangoztatja, amely okán megéri fenntartani a konstrukciót. Mivel a négyszeres kamat, amit fizet az állam, biztosan nem tartozik ebbe a körbe, csak a munkahelyteremtésre lehetne hivatkozni. Már ha lenne ilyen, hiszen semmilyen konkrét választ nem kaptunk arra, hogy hány új munkahely jött létre a konstrukciónak köszönhetően. A legújabb hírek szerint pedig több közvetítő cég is fél áron kínálja a letelepedési kötvényeket, a maradék összeget pedig bankhitelből pótolják ki. Igaz, hogy a befektető nem is kapja vissza a futamidő végén a pénzét, no de azért az 50 ezer euró körüli jutalék így is jár a közvetítő cégeknek.
Ezzel kapcsolatosan felmerül a kérdés, hogy mennyire komoly az a befektető, aki csak egy gyanús, hitellel kombinált konstrukcióban tudja kifizetni a letelepedési kötvény árát. Hogy lesz így pénze munkahelyteremtésre?
A Jobbik egyértelművé tette, hogy az emberek október 2-án nem hagytak kiskaput, egyaránt nemet mondtak a szegény és a gazdag bevándorlókra, ugyanúgy megálljt parancsoltak a Juncker-féle kvótaterveknek, mint a Rogán Antal által megálmodott, fizetős betelepítésnek.
Miniszterelnök Úr! Államtitkár Úr! Nem gondolják-e, hogy akinek a kötvény megvásárlása is gondot okoz, az nem túl sok új munkahelyet fog teremteni ebben az országban? Illetőleg, ha ezt cáfolná: pontosan hány új munkahely jött létre a letelepedésikötvény-konstrukciónak köszönhetően? Számokat, konkrét eredményeket várunk, államtitkár úr, miniszterelnök úr, illetve miniszter úr. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir