ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm szépen, elnök úr. Az első kérdés, hogy a letelepedési kötvény jelent-e bármilyen kockázatot. A válaszunk az, hogy nem. A letelepedési államkötvény egy öt évre szóló engedély, és bármikor visszavonható. Ha tehát bármilyen információt tudunk begyűjteni akár a terrorelhárítás, akár bármilyen más szervezetünk révén, akkor ez bármikor visszavonható.
A második kérdés az, hogy mi célt szolgál a betelepedési, bocsánat, letelepedési kötvény. (Derültség a Jobbik soraiból.) Hiszen ez egy olyan konstrukció, amit még 2012-ben hoztunk létre. Azért hoztuk létre 2012-ben, mert Magyarország a nemzetközi piacokon le volt értékelve, és nem jutott külföldi forrásokhoz. És minden lehetőséget megragadtunk, minden nemzetközi példát megvizsgáltunk, és amit lehetett, átültettünk Magyarországra, amely abban a szorult helyzetben, bizonyára emlékeznek még rá, Magyarországot hozzásegítette a kötvényértékesítés lehetőségeihez. Miután ez egy nemzetközileg is bevett gyakorlat volt, bevezettük.
A helyzet az, hogy az országot azóta felértékelték. Ezért az összes kötvénykibocsátás, tehát nemcsak a letelepedési kötvényé, hanem minden kötvénykibocsátásnak a gyakorlata felülvizsgálatra kerül. Ez most zajlik, a pénzügyminiszter, illetve a gazdasági miniszter úr végzi ezt a munkát. Van egy ütemterv, jelentést fog tenni a kormánynak, és akkor el fogjuk dönteni, hogy ez a konstrukció maradjon, lépjen a helyébe más, vagy egyáltalán nincs szükség ilyen típusú konstrukcióra.
De ezt a döntést mi fogjuk meghozni, mert a mi felelősségünk, és semmilyen politikai zsarolásnak nem fogunk engedni. (Közbeszólás a Jobbik soraiból. - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir