DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. október 20-án megtárgyalta a T/12174. számon benyújtott, egyes belügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ezzel összefüggésben a házszabály 46. §-a alapján 21 igen szavazattal, 7 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett összegző jelentést és összegző módosító javaslatot fogadott el.
Az elfogadott összegző módosító javaslat tartalmazza a Honvédelmi és rendészeti bizottság módosító indítványát, valamint a Törvényalkotási bizottság saját módosító javaslatait, amelyek egyrészt pontosító jellegűek, másrészt rögzítésre került egy érdemi módosítás, amely a következőt tartalmazza. A módosítás az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) országgyűlési határozat 44. § (1) bekezdésében meghatározott követelmények érvényesítését szolgálja. Ki kell emelni, hogy a kiegészítés amellett, hogy a törvényjavaslat szerinti módosítási szándék végrehajtását szolgálja, kifejezetten az Alaptörvény VI. cikk (2) bekezdése szerinti alapvető jog érvényesülését is biztosítja.
Ennek okán az arcképelemző tevékenységet a benyújtott törvényjavaslat alapján nem a központi szerv, hanem egy másik szerv, az arcképelemző tevékenységet végző szerv fogja végezni. Annak érdekében, hogy a tervezett feladatellátás megvalósuljon, a szervek közötti, közvetetten személyes adatokat érintő adattovábbítási szabályokat pontosítani kell, tekintettel arra, hogy enélkül az nem képezne egységes és koherens szabályrendszert. Az arcképelemző tevékenységet végző szerv a tevékenység végzését megelőzően a jogosultság nyilvántartásában ellenőrzi azt, hogy a tevékenység igénybevételét a jogosult szerv által írásban felhatalmazott személy kezdeményezi. Mivel a vonatkozó bekezdés szerint a jogosultsági nyilvántartás tartalmazza a hozzáférésre felhatalmazott személy adatait, ezért az arcképelemző tevékenységet végző szerv részére a központi szervnek teljes körű hozzáférést szükséges biztosítania a jogosultsági nyilvántartás adataihoz, amely közvetlen adatkapcsolat útján történik.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását. Úgy gondolom, hogy a javaslatban foglaltakkal még inkább hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar állampolgárok nagyobb biztonságban legyenek a jövőben. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir