DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat egyrészt az európai uniós normáknak való megfelelést és a jogharmonizációt, másrészt a jogalkalmazás során felmerült gyakorlati problémák kezelését és a tapasztalatok beépítését szolgálja a jogrendszerbe. A jogharmonizáció tekintetében a schengeni határellenőrzési kódexnek és az Europol-rendeletnek való megfelelés érdekében jogtechnikai jellegű pontosítást tartalmaz, másrészt a PNR-irányelv, vagyis az uniós utasnyilvántartási adatállomány kezelésére vonatkozó és annak végrehajtásához szükséges törvényeket módosítja.
(12.50)
Az utasnyilvántartási adatállománynak a terrorista bűncselekmények és a súlyos bűncselekmények megelőzése, felderítése, nyomozása és a vádeljárás lefolytatása érdekében történő felhasználásáról szóló irányelv miatt fontos a javaslat. Továbbá a személyek határátlépésére vonatkozó szabályok, a schengeni határellenőrzési kódex hatálybalépése miatt is szükséges a jogharmonizációs kötelezettségeinknek megfelelni, így az egyes rendészeti és az államhatárral összefüggő törvényeket módosítja a törvényjavaslat.
Az Európai Rendőrségi Hivatal utódjaként létrejött a bűnüldözési együttműködési európai uniós ügynökség, ezért szükségessé vált az Europollal kapcsolatos szabályozást tartalmazó számos hazai jogszabály módosítása is. A gyakorlati tapasztalatok kezelése érdekében továbbá több más törvényt módosítana ez az előterjesztés, melyeket szintén fontosnak tartok, mert ezeket a gyakorlati tapasztalatok indokolják.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-frakció támogatja az ezeknek az európai uniós normáknak való megfelelést és a jogharmonizációt, valamint a gyakorlati tapasztalatok átültetését a magyar jogrendszerbe. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir