KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslathoz három módosító javaslat került benyújtásra. Ezek közül egyet az előterjesztő nem támogatott, mivel az a szabályozási céllal és a jogharmonizációs kötelezettséggel nem volt összeegyeztethető. A módosító javaslat ugyanis a nemzetközi szerződésből eredő személyi biztonsági tanúsítvány kölcsönös elismerését akadályozná az egyes országok azonos kompetenciával rendelkező hatóságai között. Ez a nemzetközi szerződésbe foglalt kötelezettségünk teljesítésével is ellentétes lenne. Másrészről a törvényjavaslatban meghatározott garanciális szabályok kellő biztonságot nyújtanak a nemzetbiztonsági kockázatok kezelésére.
További két módosító indítvány, amelyeket a Honvédelmi és rendészeti bizottság és a Törvényalkotási bizottság terjesztett elő, az előterjesztő támogatását bírja. Ezek a koherencia megteremtésére vonatkozó, valamint jogszabályszerkesztési javaslatokat tartalmaztak.
Összességében tehát olyan törvény születhet, amely az uniós jognak való megfelelés mellett javítja a belügyi ágazat joganyagának koherenciáját, növelve ezzel a jogbiztonságot, erősíti a gazdasági és társadalmi kohéziót, valamint a visszaélések elleni hatékonyabb fellépéssel hozzájárul az állampolgárok biztonságérzetének növeléséhez.
Simon Miklós képviselő úr, a Fidesz képviselőjének hozzászólását, támogatását köszönöm. Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot támogassa a zárószavazásnál. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir