V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány T/12367. irományszámon nyújtotta be a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés elé. Az ezt megelőző, 2015. évi környezetvédelmitermékdíj-szabályozás módosításának középpontjában a jogalkalmazói tapasztalatok mentén történő egyszerűsítések, adminisztrációcsökkentő intézkedések álltak. A 2016. január 1-jén hatályba lépett módosítás eredményeként megközelítőleg 1500 gazdálkodó számára vált egyszerűbbé a kötelezettségek teljesítése.
Az elmúlt évhez hasonlóan a jogalkotói szándék továbbra is az, hogy egyszerűsített, átlátható szabályrendszer alakuljon ki. A szabályozással összefüggésben a jogalkalmazóktól érkezett visszajelzések az egyszerűsítés és az adminisztrációs terhek további csökkentésének igényét mutatták, különösen az egyéni hulladékkezelést választók és a gépjárműgyártók és -importőrök esetén.
A tisztelt Országgyűlés elé beterjesztett törvénymódosító-javaslat célja ezért az, hogy az érintettek kötelezettségteljesítését megkönnyítse. A módosítás a szabályozással összefüggő jogértelmezést segítő, adminisztrációcsökkentésre irányuló, valamint környezetvédelmi célok érvényesítését szolgáló rendelkezéseket foglalja magában.
Tisztelt Országgyűlés! A törvénymódosító-javaslat részletes tartalma a következő. Először: gépjárműátalány-fizetés lehetőségének kiterjesztése a kis-ha-szongépjárművekre és autóbuszokra. Másodszor: az újrahasználatra és az újbóli felhasználásra előkészítés ösztönzése. Harmadik körben: az egyéni hulladékkezelés teljesítésének további egyszerűsítését szabályozzuk. Végül: a kötelezettek jogértelmezési kérdései kapcsán feltárt joghézagok megszüntetésére, adminisztrációcsökkentésre, pontosításra, észszerű egyszerűsítésre irányuló intézkedéseket tartalmaz.
Részletezve: 2016. január 1-jétől a gépjárművek esetében egy egyszerűsített átalányfizetési lehetőséget vezettünk be a motorkerékpárokra és személygépkocsikra vonatkozóan. A gépjármű nem tartozik ugyan a termékdíj-szabályozás tárgyi hatálya alá, azonban számos olyan termékcsoportot érint, amelyek gépjárművek részét képezik. Ebbe a körbe tartozik a gumiabroncs, az akkumulátor, a kenőolaj és elektromos, elektronikai berendezés. Az érintettek az átalánydíj és a kibocsátott gépjárművek számának szorzataként egyszerűen meghatározhatják a fizetendő termékdíj összegét. A nem kizárólag személygépjárművet és motorkerékpárt, hanem haszongépjárművet és autóbuszt is forgalmazó importőr vállalatok adminisztratív terhei azonban valójában akkor csökkennének érdemben, ha e járművekre is alkalmazhatóvá válik az átalánydíj-fizetés lehetősége.
(16.10)
Ennek hiányában azonban akár duplája is lehet az érintettek adminisztratív terhe, ugyanis a termékdíj-kötelezettség teljesítésének módja a különböző járművek esetében eltérő. A megoldási lehetőséget a törvényjavaslat tartalmazza, amelynek elfogadásával 2017. január 1-jétől a kishaszongépjárművet és autóbuszt gyártók és importőrök számára is megnyílik a lehetőség az egyszerűsített szabályok alkalmazására.
A törvényjavaslat szerint nem kell termékdíjat fizetni az újrahasználatra előkészítés vagy újbóli felhasználásra előkészítés során előállított termékdíjköteles termék esetén. A rendelkezés értelmében kizárólag a termékbe újonnan beépített termékdíjköteles alkotórészek és tartozékok után kell a termékdíjat megfizetni. Ezáltal a termékdíj-szabályozás segíti az ilyen környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szempontból kedvező tevékenységet végző vállalkozások hazai elterjedését, továbbá rendelkezésre állnak majd a tevékenységhez kapcsolódó forgalmi adatok is.
Az egyéni hulladékkezelést választók fizetendő termékdíja a tárgyévi hulladékhasznosítási teljesítményük függvénye. A hulladékgazdálkodási teljesítmény számításakor a hatályos szabályozás szerint a tárgyévi kibocsátást kell alapul venni. Tekintettel arra, hogy az éves kibocsátás csak tárgyévet követően válik ismertté, nehézséget okoz az érintett gazdálkodóknak a kívánt hasznosítási teljesítmény eléréséhez szükséges hasznosítandó termékdíjköteles termékből képződő hulladék mennyiségi becslése. A javaslat szerint azon gazdálkodóknak, akik a tárgyévet megelőzően is egyéni hulladékkezelést választottak, a tárgyévet megelőző évi kibocsátásuk képezi majd a számítás alapján. Ettől eltérő esetben a hatályos szabályozással megegyezően a tárgyévi kibocsátást kell figyelembe venni a termékdíjtétel megállapítása során.
Mindezeken túlmenően a törvényjavaslat elfogadása esetén a termékdíjköteles termékekből képződő hulladékok gyűjtését az egyéni hulladékkezelők nem csak kizárólag végfelhasználó kötelezettől gyűjthetik.
A jogalkalmazóktól, valamint egyes érintett gazdálkodóktól kapott észrevételek és a tájékoztatáskérések arra engedtek következtetni, hogy a termékdíjról szóló törvény bizonyos pontjai nem egyértelműek, ami jogbizonytalanságot kelthet a kötelezettek között. Ezen túlmenően a hulladékgazdálkodásban történt szervezeti átalakítás folytán is szükséges bizonyos részletszabályokon változtatni.
Pontosításra kerül a csomagolószer és a bérgyártás definíciója. A jogértelmezést segítő pontosítások rendezik a háromszereplős gazdasági ügyletben részt vevők számát, a reklámhordozó papírra vonatkozó nyilatkozattétel esetét, pontosítja az átvállalás egyes eseteire vonatkozó rendelkezéseket. Megszűnik a biológiai úton lebomló szemeteszsák és az elkülönített hulladék gyűjtésére szolgáló zsák esetében a termék mindkét oldali felületét minimum 20 százalékban kitevő feliratfeltüntetési kitétel. Jelenleg a megfelelő felirat feltüntetése esetén a termékek nem tartoznak a termékdíjtörvény tárgyi hatálya alá, azonban a feliratozás a gazdálkodók számára sok esetben problémát jelent.
A módosító javaslat szerint a teljes mértékben megújuló alapanyagokból készült, biológiai úton lebomló és az elkülönített hulladék gyűjtésére szolgáló zsák a termékdíjtörvény tárgyi hatálya alá tartozik 2017. január 1-jétől, azonban felirattal nem kell ellátni a termékeket, és termékdíjat nem kell fizetni.
1900 forint/kilogrammról 57 forint/kilogramm-ra mérséklődik a hajlékony falú műanyag hűtőtasak vagy hűtőtáska után fizetendő termékdíj mértéke a javaslat szerint. E termékek használata ugyanis nem a vásárló környezettudatos gondolkodásának hiányára utal, a fogyasztók alapvetően élelmiszer-biztonsági okból vásárolják a terméket. A nevezett termékeknek létezik ugyan tartós alternatívája, azonban azok a kereskedelmi egységekben nem minden esetben érhetők el, illetve áruk lényegesen meghaladja a szóban forgó termék szintén nem alacsony, 500-700 forint/darab árát.
Törlésre kerülnek a szabályozásban okafogyottá vált rendelkezések. A termékdíjbizottság a termékdíjtörvény 2012. január 1-jei hatálybalépése óta nem alakult meg, és az azóta végrehajtott szervezeti átalakítás miatt indokolatlan egy civil felügyelő szervezet létrehozása és fenntartása.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak mint költségvetési szervnek a feladatai ellátásához szükséges forrás a költségvetési törvény alapján biztosított, ennélfogva törlendő az a rendelkezés, amely szerint a termékdíjbevételek 5 százaléka, de legfeljebb 3 milliárd forint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal termékdíjköteles termékekkel összefüggő feladatainak ellátására szolgál.
A kormány döntése alapján 2016. április 1-jén a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megkezdte működését. Ennek eredményeként a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók feladatellátása kapcsán felmerülő közvetlen költségek közszolgáltatók részére történő megfizetéséhez szükséges forrás szintén az új szervezet feladatkörébe került. Ennek következtében az állami hulladékgazdálkodást közvetítő szervezetnek 2017. év során a közszolgáltatók támogatásával nem kell terveznie, amelyhez igazodva szükséges a feladatkör-szűkülést a termékdíj-szabályozáson is átvezetni, a vonatkozó rendelkezéseket hatályon kívül helyezni.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy az elmondott indokok alapján a törvénymódosítási javaslatot megtárgyalni, majd ezt követően elfogadni szíveskedjenek. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir