ÁGH PÉTER

Full text search

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Szombat óta különböző hírek jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a Szerbiában várakozó migránsok nagy figyelmet szentelnek a magyarországi népszavazásnak, mivel az a hír terjedt el közöttük, hogy annak végeredményétől függetlenül hamarosan megnyitják számukra a határt. A migránsok úgy készültek egész hétvégén - erről nyilatkoztak a televízióban -, hogy akár már hétfőn, vagyis már ma Magyarországra jöhetnek Szerbiából.
A nyilatkozatok szerint a Magyarországról érkezett emberek biztatták őket ezzel, aminek következtében szombat este óta tervezték egymás között az indulást. Ha a magyar népszavazáson olyan eredmény született volna, ami rájuk nézve kedvező, abban az esetben szerintük megnyílhat a magyar határ, de sokan az eredménytől függetlenül beszéltek a hétfői határnyitásról. A menedékkérők védelmével foglalkozó szerb központ vezetője szerint már 7-10 ezer közöttire tehető a Szerbiában tartózkodó illegális bevándorlók száma, és szerinte, ha idővel nem mehetnek tovább, akkor idegessé, türelmetlenné, feszültté válhatnak.
A Szerbiában várakozó bevándorlók közötti feszültség folyamatos növekedése figyelhető meg, még a helyiek elmondása szerint is. Több helyütt már ott is aláírásgyűjtésbe kezdtek a táborok felszámolásáért vagy legalább azért, hogy ne a településeken, hanem azokon kívül hozzák létre azokat.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ennek fényében kérdezem, hogy mi a helyzet most a határon. Kellett-e pluszintézkedéseket foganatosítani a határok biztosításáért és a rend fenntartásáért? Köszönöm a választ. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir