KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Tegnap este néhány dolog teljesen egyértelműen kiderült mindenki számára, aki figyelte a népszavazás végeredményét. (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból.) Az első: magyar miniszterelnök hívó szavára még soha ennyien a rendszerváltás óta nem értettek vele egyet. Hárommillió-háromszázezer ember - soha ilyen politikai egység magyar miniszterelnök mögött nem sorakozott fel. (Moraj az MSZP soraiból.) Külön lényeges, hogy ez Magyarország és a magyar nemzet védelmében. (Dr. Bárándy Gergely: Most Fideszt támogató vagy nemzeti ügy?)
Az, aki ezek után, hogy a magyar miniszterelnök mögött soha nem látott politikai egység valósult meg a választópolgárok részéről, a magyar miniszterelnök lemondását követeli, egyrészt semmit nem ért a politikához, másrészt arra biztatja a miniszterelnököt, hogy hagyja cserben azokat a választókat, 3 millió 300 ezret, akik a haza védelmében egyetértettek vele, és felhatalmazták arra, hogy minden eszközzel védje meg Magyarországot a migrációs hullám ellenében. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Külön figyelemre méltó az, hogy a lemondását olyan politikus követeli, aki nem olyan régen még azt mondta, hogy az emberiség utolsó mentsége a muszlim vallás. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van.) Vajon kinek a pénzén, kinek a tanácsára mondta azt: dacára annak, hogy Magyarország ezeréves keresztény gyökerű és keresztény kultúrájú ország, az iszlámot hirdesse meg Magyarország megmentőjének? Voltak már ilyenek, Thököly Imrék és mások Magyarországon, akik egyébként a kereszténység ellen a törökkel is szövetkeztek volna. Nem ismeretlen ez a magatartás.
Tegnap az is kiderült mindenki számára, hogy a haza védelmében az ellenzékre nem számíthat az ország. (Közbeszólások az ellenzéki oldalon. - Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Úgy van.) Fontosabb volt nekik a saját pártpolitikai szempontjuk, mint az, amit az ő választóik, az ellenzéki választók közül is sokan megértettek, hogy a haza védelme, Magyarország védelme, a magyar értékek, a magyar kultúra, a magyar civilizáció védelme előrébb való holmi pártpolitikai jelentéktelen szempontnál. (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból.)
Nem ismeretlen ez a magyar történelemben. Valószínűleg, ahogy az MSZP tegnap, úgy 1526-ban Nagyváradon Szapolyai János is igencsak örült annak, hogy nem sietett a török ellenében a magyar király védelmére és a magyar király támogatására. Gratulálok hozzá! Ismerjük a Thököly Imréket, ismerjük a Szapolyai Jánosokat. Csak az ország járt vele végzetesen rosszul. Ha a Jobbik egy pillanatra is komolyan vette volna azt, amit mondott, akkor nem lett volna a választásnak olyan eredménye, hogy Ózdon, ahol igen régóta mérgezik a levegőt, a haza védelmében csak 31 százaléknyi ember mondott egyáltalán véleményt. (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólások a Jobbik soraiból.)
Egy dolog, tisztelt Ház, egészen biztos. Ha közjogi direkt következménye ennek a népszavazásnak nincs is, ha 3 millió 56 ezer ember véleménye elég volt ahhoz, hogy Magyarország belépjen az Európai Unióba, nagyon helyesen, akkor 3 millió 284 ezer ember véleménye bőségesen elég ahhoz, hogy Magyarország elszántan szembeszálljon a kötelező betelepítési kvótával, még akkor is, ha az ellenzék ebben nem partner, mert nekik a saját hatalmuk előrébb való, mint az ország védelme.
Tisztelt Ház! Figyeljen minden választó erre a magatartásra! Lelepleződött az a tény, hogy az ellenzékre Magyarország saját védelmében nem számíthat. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir