HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt években Magyarország jelentős területén valósult meg EU-s támogatásból csatornahálózat-építés. Sajnos, a hozzánk érkező számtalan panasz arra utal, hogy a beruházások alatt jó pár szabálytalanság történhetett, így például az azok lebonyolításában közreműködő víziközmű-társulatok működése kapcsán.
A csatornahálózat építésébe bevont lakosság komoly anyagi áldozatot vállalt a kivitelezés költségeinek fedezésére, ezért joggal várnák el a víziközmű-társulatoktól a rendszeres tájékoztatást, az átlátható működést, de sok esetben hiába. Ezzel kapcsolatban hadd utaljak arra, hogy a Belügyminisztérium államtitkára, Hoffmann államtitkár úr levélben kérte a vízügyi igazgatóságoktól, hogy különös figyelmet fordítsanak a KEOP-támogatásból megvalósuló beruházásokra, mivel a legtöbb esetben az egyes víziközmű-társulatok különböző indokokkal, például az alaptevékenységüktől eltérő beruházások, a beszedett érdekeltségi hozzájárulások elszámolásával késlekednek. Egypár esetet most hadd említsek: ilyen volt például Karánycsond, Bükkösd, Kistelek, Baks, Simontornya, Jánoshalma - tényleg csak hogy a legutóbbi néhány példát felsoroljam.
Ugyanakkor az is tény, hogy a kormányzat elősegítendő a csatornaberuházások mielőbbi befejezését, BM-önerőalapból majd’ minden település számára juttatott kiegészítő támogatást a legutóbbi években. Így ezen fejlesztések százszázalékosan központi finanszírozásból valósulhattak meg, azaz az eredetileg kalkulált lakossági hozzájárulásoknak csak töredék részére lehetett szükség. Csakhogy erről a lakosokat nem értesítik az illetékesek, sőt sok esetben megtagadják az ezzel kapcsolatos információszolgáltatást.
Kérdezem: mikor számoltatják el végre a hanyagul működő víziközmű-társulatokat, mikor tesznek már érdemi lépéseket ezen ügyekben a szakmai felügyeletet ellátó hatóságok? Várom érdemi válaszát. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir