DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Benyovszky Móric 1746. szeptember 20-ai születésének 275. (sic!) évfordulóját idén több elemből álló programsorozattal ünnepli a Benyovszky Emlékbizottság, amelynek tagjai többek között dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Íjgyártó István kultúráért és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár, valamint számos rangos kulturális és tudományos intézmény vezetője.
(15.10)
A Benyovszky-emlékév kiemelkedő eseményei tovább erősíthetik a múlt értékei iránti tiszteletet, és ösztönzést adhatnak nemcsak a tudomány és a kultúra hivatalos és önkéntes követeinek, hanem mindnyájunk számára. A programok közt szerepel a 2016. szeptember 26-án, hétfőn 9 órától megrendezésre kerülő tudományos konferencia az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében, illetve ugyanaznap este 18 órától egy Benyovszky-emlékest a Pesti Vigadóban. A műsorban először kerül bemutatásra a legújabb magyar zenés színpadi mű, a „Benyovszky, a szabadság szerelmese” című musical. Az előadás teljes körű bemutatására 2017-ben kerül sor a Pesti Magyar Színházban, majd más országokban is. A rendezvény a nemzeti történelmi hagyományok ápolása mellett a Benyovszky történelmi öröksége megőrzésében közreműködő országok összefogását is erősíti, a neves történelmi személyiség és Benyovszky Móric országokat, földrészeket átívelő történelmi példáján keresztül.
Hallgatva az ön felszólalását, csak azt tudom mondani teljesen egyetértve önnel: vivát, Benyovszky! (Taps az MSZP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir