DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Kicsit sajnálom, hogy az államtitkár úr gyakorlatilag mindenkire mutogatott, hogy kihez forduljak, a különböző szolgálatoktól a Gazdasági bizottságig; szerintem egyszerűbb lenne tisztán játszani. Szerintem egyszerűbb lenne úgy játszani, hogy offshore cégek nem kaphatnak letelepedési kötvényt ebben az országban. Szerintem egyszerűbb lenne betartani a választási ígéreteket, és kiseprűzni az offshore-t a közpénzek közeléből, és szerintem egyszerűbb lenne lemondani olyan képviselőknek, akik offshore-botrányba keveredtek.
Ugyanis ez egy nagyon súlyos képmutatás, hogy miközben terrorveszélyről meg határok védelméről beszélnek, gyakorlatilag növelik a biztonsági kockázatot. Hiába van bármifajta átvilágítás, azt gondolom, ha egy átláthatatlan céget, átláthatatlan személyi kört közel engednek Magyarországhoz, az óhatatlanul hordoz magában biztonsági kockázatot, hiszen, gondoljon bele, államtitkár úr, nem véletlenül akarnak ők átláthatatlanok maradni.
Én azt gondolom, hogy felháborító, hogy szinte kizárólag offshore célokra hoztak létre egy hatalmas jutalékot jelentő bizniszt ebben az országban, gyakorlatilag külön offshore cégekre specializálódott ez az egész kötvénybotrány. Én azt gondolom, hogy a minimum az, hogy kifehérítik ezt, és azt mondják (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy az a minimum, hogy a tulajdonosi háttérnek átláthatónak kell lenni (Az elnök ismét csenget.) ahhoz, hogy valaki letelepedési kötvényhez jusson. Mikor fogják ezt meglépni? (Dr. Schiffer András tapsol.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir