DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem értem, hogy a motorcsónakok hogy keveredtek ide, én nem arról kérdeztem, a báj és a szépség meg biztos nem jutna eszébe, ha lemenne a balatonfenyvesi strandra, és megnézné, hogy micsoda monstrumot tettek oda.
Tisztelt Államtitkár Úr! Egyszerűen nem igaz, amit mond. Tehát én nem vagyok kormányon, nem vagyok az önök tárcájánál, és mégis a kezembe került egy olyan szakértői vélemény, ami feketén-fehéren leírja az áramlástani szakértő véleményét, hogy ezen a partszakaszon ilyen létesítményt nem lehet építeni, ez az egyik.
A másik pedig, én arról nem tehetek, hogy ön azt jogszerűnek tartja, de erősen vitatom, hogy ez az lenne, hogy a helyi építési szabályzat fölülírja például a Balaton-törvényt, amikor a Balaton-törvény egyértelműen kimond bizonyos dolgokat, például hogy nem lehet medret szűkíteni, nem lehet a partszakaszra mindenféle monstrumot odaépíteni.
Azt kell látni, hogy itt vastagon szembemennek a Balaton-törvénnyel, ezért tettem feljelentést, mert ez egy országos botrány, ami megy, és nemcsak azért, mert ott van egy móló, hanem azért, mert egy olyan móló van ott, ami a Balatonnak az egész nyugati medencéjét tönkreteheti. A Balatont alkalmatlanná teheti arra, hogy fürödjünk benne például mi mindannyian, az ott táborozó gyerekek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), a családok, mindenki (Az elnök ismét csenget.), azért, mert pár ember a jachtját oda akarja kikötni egy fél kilométer hosszú mólóra.
Államtitkár úr, válaszoljon, legyen kedves, mit mond erre a tárca!

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir