DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelettel, én csak nagyon röviden szeretnék reagálni arra, amit Gyüre Csaba képviselő úr mondott itt az előbb, hogy nehezen megtanulható. Emlékeztetni szeretném, kollégák vagyunk, mind a ketten ügyvédkedtünk, feltételezem, mind a ketten ódzkodtunk akkor, amikor a cégbírósági elektronikus ügyintézést bevezették, nehezen tanultuk meg, a negyedik-ötödik bejelentés ment már simán, és azóta ez a rendszer folyamatosan megy. Ez a téma komolyságából és bizonyos ismeretek hiányából fakad.
A másik, amire szeretnék kitérni, hogy a mai kavalkád, tehát az, hogy a Kincstár felé azokat a megadott adatokat mindenki a saját rendszere szerint jelenti, ez jelent hihetetlen nagy munkát a Kincstárnak; ezt tegnap együtt hallottuk a Kincstár elnökétől. De ez a kisebbik baj, mert ez a Kincstár gondja. A nagyobbik baj, hogy a kis önkormányzatok jelenleg annyira felkészületlenek, és a saját rendszerük egy csomó pénzükbe kerül, amit ők finanszíroznak. Ez a rendszer ingyenes lenne, tehát az önkormányzat ezzel megtakaríthatna, és ha ezt végre megtanulnák, akkor megúsznák azt, ami ma gyakorlat, hogy a saját rendszerük szerint sem tudják teljesíteni a határidőre adatközlési kötelezettségeiket, és ezért ma is rendszeresen bírságolja őket a Kincstár.
Tehát nem állítom, hogy hipp-hopp be lehet vezetni, nyilván meg kell szenvedni érte, meg kell tanulni, de az a cél, hogy mindenki ezt flottul csinálhassa a későbbiek során. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir